Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Να καταλάβει την Ταλ Αφάρ του Ιράκ και να σφάξει τους Γιαζίντι θέλει ο Ερντογάν

Να καταλάβει την Ταλ Αφάρ του Ιράκ και να σφάξει τους Γιαζίντι θέλει ο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενώ η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα και τανκς στα νοτιοανατολικά σύνορά της με το Ιράκ, έτοιμη να εισβάλει για να “προστατέψει” τους Τουρκμένους (τουρκική φυλή του Ιράκ) και τους σουνίτες από πιθανά “αντίποινα” σιιτών φιλοκυβερνητικών παραστρατιωτικών, όπως διαδίδει η τουρκική προπαγάνδα, χρειάζεται και μια αφορμή.

turkish_soldiers2 Το βράδυ της Παρασκευής εκατοντάδες Τούρκοι στρατιώτες μεταφέρθηκαν με επιβατικές αμαξοστοιχίες στα σύνορα με το Ιράκ για να συμμετάσχουν στην επικείμενη εισβολή.

Η αφορμή δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι πραγματική, ο Ερντογάν έχει βάλει την εφημερίδα Yeni Safak -που αποτελεί το προσωπικό του φερέφωνο- να προετοιμάζει το έδαφος για την εισβολή με δημοσιεύματά της.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της Yeni Safak “μεγαλώνουν οι φόβοι μαζικής σφαγής των Τουρκμένων κατοίκων της ιρακινής πόλης Ταλ Αφάρ”, που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), όχι από τους (“καλούς”) τζιχαντιστές αλλά από τους (“κακούς”) Κούρδους αντάρτες στην περιοχή και τους (“ακόμα χειρότερους”) σιίτες Ιρακινούς παραστρατιωτικούς της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι.

Η Yeni Safak ισχυρίζεται ότι οι κουρδικές δυνάμεις του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), που βρίσκονται κοντά στην Ταλ Αφάρ και αποτελούνται από εθελοντές Κούρδους Γιαζίντι του Ιράκ, συμμάχησαν με τους Ιρακινούς σιίτες παραστρατιωτικούς και αποφάσισαν να επιτεθούν από κοινού στο Ισλαμικό Κράτος που κατέχει την πόλη.

Η Ταλ Αφάρ βρίσκεται 63 χλμ δυτικά της Μοσούλης και 52 χλμ ανατολικά της Σιντζάρ, της πόλης των Γιαζίντι στο Ιράκ. Έχει πληθυσμό περίπου 100.000 κατοίκων, στην πλειονότητά τους σουνίτες Τουρκμένοι.

Προφανώς πολλοί από αυτούς έχουν ενταχθεί και στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο εξάλλου είναι δημιούργημα της “μαμάς” Τουρκίας, για αυτό και οι Τούρκοι “φοβούνται” για αντίποινα.

Η Yeni Safak επικαλείται πηγές ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες ηγέτες του κουρδικού PKK και της σιιτικής Χασχντ Αλ Σαάμπι συναντήθηκαν στο Σιντζάρ και συμφώνησαν την κοινή επίθεση στην Ταλ Αφάρ.

Στο πολεμικό συμβούλιο, σύμφωνα πάντα με την ερντογανική εφημερίδα, ήταν παρόντες ο Ιρακινός σιίτης διοικητής Μαχντί Αλ Μουχεντίσι και Ιρανοί στρατηγοί των Φρουρών της Επανάστασης.

Στη συνέχεια το PKK κινητοποίησε δυνάμεις του από το Κιρκούκ, το Καντίλ και τη Σαλαντίν και τις έφερε στο Σιντζάρ για να περάσουν μια ταχεία μετεκπαίδευση πριν την επίθεση στην Ταλ Αφάρ.

Η ερντογανική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ήδη 1.000 αντάρτες του PKK επιτίθενται σε “πολίτες” (για τη Yeni Safak τα μέλη του ISIS είναι “πολίτες”) στην περιοχή γύρω από την Ταλ Αφάρ υπό την “ομπρέλα” της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι.

Επικεφαλής των δυνάμεων του PKK στην περιοχή είναι ο Μαζλούμ Σενγκάλ, Κούρδος γεννημένος στην Τουρκία, και η Ρεφερίν Ενγιτζέκ, καπετάνισσα των γυναικείων ενόπλων μονάδων.

Η Yeni Safak, για να εμπλέξει τους πάντες στις θεωρίες συνωμοσίας της, αναφέρει ότι ο Μαζλούμ Σενγκάλ πριν από δύο μήνες ήταν στο Ντιγιάρμπακιρ όπου συναντήθηκε με στελέχη του φιλοκουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος HDP και τον ίδιο τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς, τον Κούρδο ηγέτη και βουλευτή που συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Μαζλούμ Σενγκάλ διέμεινε μάλιστα, γράφει η Yeni Safak, στο ξενοδοχείο Liv Suit Otel ιδιοκτησίας του αδελφού του Ντεμιρτάς.

Η Τουρκία έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις της για πιθανή μαζική σφαγή στην Ταλ Αφάρ και εναντιώνεται σε επίθεση στην τουρκμενική πόλη από τις σιιτικές και κουρδικές δυνάμεις του PKK.

Εάν συμβεί αυτό, δηλαδή η επίθεση, η Yeni Safak προειδοποιεί ότι ο τουρκικός στρατός θα μπορούσε να επέμβει στην Ταλ Αφάρ, δηλαδή να εισβάλει στο Ιράκ.

Τα τουρκικά στρατεύματα που συγκεντρώνονται στα σύνορα απέχουν 150 χλμ βόρεια από την Ταλ Αφάρ.

Οι κουρδικές δυνάμεις του PKK στην περιοχή του Σιντζάρ συγκροτήθηκαν από τους Κούρδους Γιαζίντι του Ιράκ, μετά τις σφαγές που υπέστησαν τον Αύγουστο του 2014 από το Ισλαμικό Κράτος.

Όταν οι τζιχαντιστές έσφαζαν τους Γιαζίντι και αιχμαλώτιζαν για ερωτικές σκλάβες χιλιάδες γυναίκες τους, οι μόνες κουρδικές δυνάμεις που έσπευσαν να τους υπερασπιστούν ήταν το PKK.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Γιαζίντι να συμπαθήσουν το PKK και να ενταχθούν κατά χιλιάδες -γυναίκες και άνδρες- στις τάξεις του για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές.

Το PKK σέβεται και προστατεύει την αρχαία εθνική ηλιολατρική ζωροαστρική θρησκεία των Κούρδων. Οι Γιαζίντι είναι ένας κλάδος του αρχαίου ζωροαστρισμού.

Οι μονάδες του PKK στην περιοχή του Σιντζάρ, που ονομάζονται YBS, έχουν στα λάβαρά τους ηλιακά-ζωροαστρικά εμβλήματα.

ybs Κούρδοι Γιαζίντι σε τελετή ορκωμοσίας τους στις YBS, όπως ονομάζονται οι μονάδες που έχουν συγκροτήσει. Όπως μπορείτε να διακρίνετε στη φωτογραφία, ορκίζονται πάνω σε σημαίες με εθνικά ηλιακά ζωροαστρικά σύμβολα.

Ο Ερντογάν, με πρόφαση την προστασία των Τουρκμένων της Ταλ Αφάρ, επιδιώκει τα εξής: α) Να εισβάλει στο βορειοδυτικό Ιράκ και να καταλάβει εδάφη που θα αποτελέσουν τουρκική ζώνη κατοχής – επιρροής στην πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή της Μοσούλης, β) την εξολόθρευση των κουρδικών δυνάμεων του PKK στην περιοχή και γ) την εξολόθρευση των Κούρδων Γιαζίντι – ζωροαστριστών, που από τους φανατικούς ισλαμιστές θεωρούνται “σατανιστές” και “ειδωλολάτρες”. Ο Ερντογάν έχει την ίδια άποψη για τους Γιαζίντι με το Ισλαμικό Κράτος.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει καταγγείλει σύσσωμη την ηγεσία του PKK ότι αποτελείται από άθεους (κομμουνιστές) και ζωροαστριστές και ότι δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ.

ybs_flag Η σημαία των YBS, των Κούρδων Γιαζίντι στο βορειοδυτικό Ιράκ, με το ηλιακό ζωροαστρικό σύμβολο. Οι Γιαζίντι για τον Ερντογάν και το Ισλαμικό Κράτος είναι “σατανιστές” και ειδωλολάτρες που πρέπει να σφαγιαστούν δίχως έλεος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr