Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος μάχεται ενάντια στον FSA στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού

Το Ισλαμικό Κράτος μάχεται ενάντια στον FSA στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληρές μάχες μαίνονται μεταξύ ενόπλων ισλαμιστών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού και συγκεκριμένα στην περιοχή του ανατολικού Καλαμούν.

Δυνάμεις των “μετριοπαθών” ισλαμιστών του FSA επιτέθηκαν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και την Κυριακή, όπως μεταδίδεται, κατέλαβαν νέες περιοχές από τους τζιχαντιστές που αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

“Οι αντάρτες χτύπησαν τις θέσεις του ISIS με όλμους και βαρύ πυροβολικό, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αρκετά μέλη της οργάνωσης”, είπε ο μιντιακός ακτιβιστής Λουάι Αλ Αμέρ από τη Δαμασκό που μίλησε στο ARA News.

Οι άνδρες του FSA κατέλαβαν τρία σημεία ελέγχου (μπλόκα) από το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή του ανατολικού Καλαμούν.

Στις συγκρούσεις αυτές σκοτώθηκαν επτά μέλη του ISIS και τέσσερα μέλη του FSA.

“Η πρόοδός μας ήταν αποτέλεσμα σχεδιασμένης επιχείρισης από τις αντάρτικες ομάδες ενάντια στους τρομοκράτες του ISIS”, είπε ο εκπρόσωπος του FSA, Χαλέντ Αμπντουλραχμάν, μιλώντας στο ARA News.

“Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να επεκτείνει τα εδάφη του στο προάστιο της Δαμασκού, αλλά οι δυνάμεις μας δεν θα αφήσουν αυτούς τους τρομοκράτες να έχουν άλλα κέρδη. Σύντομα θα τους διώξουμε από όλη την επαρχία”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στις 23 Οκτωβρίου το Ισλαμικό Κράτος απείλησε ότι θα εισβάλει στη Δαμασκό, στην πρωτεύουσα της Συρίας, για να επιβάλλει τον θρησκευτικό νόμο της Σαρία.

Στη Δαμασκό το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει ένα προάστιο, στα νότια της πόλης, τη συνοικία Αλ Χατζάρ Αλ Ασουάντ. Την περιοχή αυτή την πήρε από τις δυνάμεις της Αλ Κάιντα τον Απρίλιο του 2015.

Επίσης, το Ισλαμικό Κράτος έχει παρουσία και στα γειτονικά προάστια Γιαρμούκ και Τανταμούν.

Το Ισλαμικό Κράτος κατηγορεί τις άλλες ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις στη Δαμασκό ότι συνεργάζονται με την κυβέρνηση Άσαντ και ότι είναι “αποστάτες”.

damascus Πολεμικός χάρτης της Δαμασκού. Μέσα στον λευκό κύκλο η ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Δαμασκού. Με κόκκινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση, με πράσινο χρώμα ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) και η Αλ Κάιντα και με μαύρο χρώμα το Ισλαμικό Κράτος. Μια μαύρη κουκίδα που βλέπετε στα νότια προάστια της πόλης της Δαμασκού είναι η συνοικία που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος μέσα στην πόλη. Οι μάχες της ανάρτησης είναι στα βορειοανατολικά της Δαμασκού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr