Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο τουρκικός στρατός προελαύνει προς την πόλη Αλ Μπαμπ της Συρίας

Ο τουρκικός στρατός προελαύνει προς την πόλη Αλ Μπαμπ της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία. Σύμφωνα με πληροφορίες από το μέτωπο, ο τουρκικός στρατός και οι παραστρατιωτικοί μισθοφόροι του (που παριστάνουν τους “αντάρτες”), στα πλαίσια της επιχείρισης “Ασπίδα του Ευφράτη”, βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης Αλ Μπαμπ, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Η Αλ Μπαμπ, η οποία κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), είναι μια πόλη ύψιστης στρατηγικής σημασίας. Το όνομά της σημαίνει “η πύλη”, γιατί θεωρούνταν η πύλη του Χαλεπιού.

Η Αλ Μπαμπ βρίσκεται 38,5 χλμ βορειοανατολικά από το Χαλέπι.

Καταλαμβάνοντας την Αλ Μπαμπ ο Ερντογάν όχι μόνο βρίσκεται μια ευθεία από το Χαλέπι, που επιθυμεί επίσης να κατακτήσει, αλλά και μπαίνει σφήνα στους κουρδικούς σχεδιασμούς να ενώσουν το καντόντι της Eφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, με την περιοχή της Μανμπίτζ στα δυτικά του Ευφράτη.

map_aleppo

Στην υλοποίηση της απόφασης να διευρύνει τη ζώνη εκκαθάρισης στα ενδότερα της Συρίας, προχωρεί η Άγκυρα, όπως έχει δηλώσει στο κοινοβούλιο ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, Τούρκοι στρατιώτες της εμπροσθοφυλακής εθεάθησαν στα περίχωρα της πόλης Αλ Μπαμπ, η οποία βρίσκεται στο «μονοπάτι» για το Χαλέπι.

Η Συρία έχει διαμηνύσει αρκετές φορές πως δεν θα ανεχθεί την παρουσία Τούρκων στρατιωτών στην επιχείρηση ανακατάληψης του Χαλεπιού.

Είναι βέβαιο ότι προέλαση των τουρκικών στρατευμάτων προς την Αλ Μπαμπ συνδέεται και με την έναρξη τα ξημερώματα της Κυριακής της επιχείρισης “Οργή του Ευφράτη” που στοχεύει στον αποκλεισμό (πολιορκία) της ντε φάκτο πρωτεύουσας των τζιχαντιστών, πόλης Ράκα, στη Συρία.

Η επιχείριση “Οργή του Ευφράτη” διεξάγεται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ. Η Τουρκία έχει αποκλειστεί από την επιχείριση “Οργή του Ευφράτη” ύστερα από απαίτηση των Κούρδων της Συρίας, κάτι που ο Ερντογάν δεν αποδέχεται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr