Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απώθησε 2 χλμ τους φιλότουρκους βόρεια της Αλ Μπαμπ

Το Ισλαμικό Κράτος απώθησε 2 χλμ τους φιλότουρκους βόρεια της Αλ Μπαμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το πρωί της Δευτέρας το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) αντεπιτέθηκε στις τουρκικές και φιλοτουρκικές δυνάμεις, της επιχείρισης Ασπίδα του Ευφράτη, στα βόρεια του Χαλεπιού και πήραν πίσω τρία από τα επτά χωριά που είχαν χάσει την Κυριακή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq των τζιχαντιστών, το Ισλαμικό Κράτος πήρε πίσω τα χωριά Ακ Μπουρχάν, Ας Σουντούντ και Αμπλά, διώχνοντας από αυτά τους μισθοφόρους της Τουρκίας που μάχονται υπό την “ταμπέλα” του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) αλλά τελούν υπό τουρκικές διαταγές.

Τα συγκεκριμένα χωριά άλλαξαν χέρια τέσσερις φορές την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας επιθέσεων αστραπής που εξαπέλυε πότε η μία και πότε η άλλη πλευρά.

Πρόκειται δηλαδή για έναν αστείο κλεφοτόπολεμο, όπου ο ένας επιτίθεται κι ο άλλος υποχωρεί και μετά το ανάποδο. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι υποκρίνονται ότι πολεμάνε μεταξύ τους.

Το Ισλαμικό Κράτος προωθήθηκε δύο χιλιόμετρα βόρεια της Αλ Μπαμπ, που σημαίνει ότι ο τουρκικές δυνάμεις και οι μισθοφόροι τους από τα 13 χλμ που βρίσκονταν το πρωί από την Αλ Μπαμπ τώρα είναι στα 15 χλμ.

Ο Ερντογάν έχει διακηρύξει ότι θέλει να καταλάβει την πόλη Αλ Μπαμπ, την τελευταία σημαντική πόλη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία του Χαλεπιού, και στη συνέχεια να κινηθεί ενάντια στην υπό κουρδικό έλεγχο Μανμπίτζ.

Την Αλ Μπαμπ έχουν σκοπό να καταλάβουν και οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, που βρίσκονται 15 χλμ δυτικά, αλλά και ο συριακός στρατός, που βρίσκεται στα 11 χιλιόμετρα νότια.

north_syria_map

Η Αλ Μπαμπ σε αυτό τον πόλεμο όπως εξελίσσεται αποκτά μεγάλη στρατηγική σημασία. Εάν την πάρει ο Ερντογάν τότε «απειλεί» ευθέως το Χαλέπι και μπαίνει σφήνα στους κουρδικούς σχεδιασμούς για δημιουργία ενιαίας επικράτειας στη βόρεια Συρία.

Εάν την πάρουν οι Κούρδοι του YPG, ενώνουν τα εδάφη που ελέγχουν στη βόρεια Συρία και κλείνουν τον δρόμο στον Ερντογάν για βαθύτερη διείσδυση στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr