Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη περιμένουν οι Γιαζίντι να τους επιτεθεί ο Ερντογάν

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη περιμένουν οι Γιαζίντι να τους επιτεθεί ο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κατάσταση στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ μυρίζει μπαρούτι. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να εισβάλει στο Ιράκ για να σκοτώσει τους Κούρδους του PKK και να “προστατέψει” τους σουνίτες Άραβες και Τουρκμένους της Ταλ Αφάρ και της Μοσούλης από την “εκδικητική μανία” των Ιρακινών σιιτών που θα τους κυνηγήσουν ως συνεργάτες του Ισλαμικού Κράτους.

Η αλήθεια είναι άλλη. Ο Ερντογάν θέλει να καταλάβει το βορειοδυτικό Ιράκ και να το μετατρέψει σε προτεκτοράτο του. Θέλει να καταλάβει τα πετρέλαια της Μοσούλης και να μην επιτρέψει τη δημιουργία του “κουρδικού διαδρόμου”, που θα μεταφέρει στη Μεσόγειο το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Μεσοποταμίας και ίσως και του Ιράν μέσα από κουρδικό, δηλαδή αμερικανικών συμφερόντων, έδαφος πράγμα που θα περιθωριοποιήσει πλήρως την Τουρκία.

Ο Ερντογάν έχει λυσσάξει. Επίσης, οι Κούρδοι του PKK που θέλει να σκοτώσει στην περιοχή Σιντζάρ (Σινγκάλ), στο βορειοδυτικό Ιράκ, είναι πολιτοφύλακες Γιαζίντι που συγκροτήθηκαν σε ένοπλο σώμα μετά τη σφαγή που υπέστησαν τον Αύγουστο του 2014 από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο στρατός των ζωροαστριστών-ηλιολατρών Γιαζίντι ονομάζεται Μονάδες Αντίστασης του Σινγκάλ (YBŞ) και μάχονται υπό τα λάβαρα του Αήττητου Ήλιου της παλιάς θρησκείας. Αυτούς θέλει να σφάξει ο τζιχαντιστής Ερντογάν. Όσους γλίτωσαν από τους τζιχαντιστές και παραμένουν πιστοί στον Απόλλωνα.

Η κυβέρνηση του Ιράκ έχει ξεκαθαρίσει ότι εάν ο Ερντογάν εισβάλει στο βορειοδυτικό Ιράκ θα πληρώσει βαρύ τίμημα. Θα έχουμε πόλεμο Ιράκ-Τουρκίας, αυτό γίνεται αντιληπτό μέχρι στιγμής.

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός του Ιράκ δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βαγδάτη:

“Δεν θέλουμε να πολεμήσουμε την Τουρκία, δεν θέλουμε πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία. Θεός φυλάξοι, εάν εμπλακούμε σε πόλεμο μαζί τους οι Τούρκοι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Θα ζημιωθούν. Και εμείς θα ζημιωθούμε, αλλά όποτε μια χώρα πολεμά με μια γείτονά της δεν υπάρχει νικητής, και οι δύο χαμένοι θα καταλήξουν”.

Ο ίδιος όμως τόνισε: “…θα τους πολεμήσουμε και θα τους αντιμετωπίσουμε ως εχθρούς” και συνέχισε: “Δεν φοβόμαστε την Τουρκία, αλλά τα επακόλουθα από την εκκίνηση ενός νέου πολέμου. Δεν το θέλουμε αυτό. Θέλουμε αποκλιμάκωση στα προβλήματα, όχι κλιμάκωση”.

Ο Ερντογάν έχει δηλώσει ότι πιθανώς θα διατάξει τα στρατεύματά του να εισβάλουν στο Ιράκ και να καταλάβουν το Σιντζάρ.

Στο Σιντζάρ είναι οι Γιαζίντι. Ο παρανοϊκός τζιχαντιστής θέλει να κατασφάξει τους λάτρεις του Ήλιου, να κάνει τη “δουλειά” που δεν κατάφερε το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ερντογάν λέει ότι η εισβολή του στο Ιράκ και η κατάληψη στο Σιντζάρ είναι για λόγους άμυνας.

Το Σιντζάρ ισχυρίζεται ότι είναι κέντρο του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), το οποίο επιτίθεται στην Τουρκία.

Παραπάνω εξηγήσαμε τα στρατεύματα στο Σιντζάρ ποιοι Κούρδοι είναι. Είναι οι Κούρδοι Γιαζίντι που μετά τη σφαγή του Αυγούστου 2014 αποφάσισαν να φτιάξουν στρατό για να μην τους κατασφάξουν. Αυτούς θέλει να κομματιάσει ο Ερντογάν.

Ο ημιπαράφρονας “σουλτάνος” της Άγκυρας δήλωσε στις 27 Οκτωβρίου:

“Η περιοχή του Σιντζάρ μετατρέπεται ταχύτατα σε βάση των ηγετών του PKK…”.

“Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε [αυτό που συμβαίνει] στο Σιντζάρ, επειδή το PKK είναι εκεί”.

Ο Ερντογάν έχει συγκεντρώσει μεγάλες και ισχυρές δυνάμεις τεθωρακισμένων και πεζικού στην περιοχή της Σιλώπης, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Από εκεί θα εισβάλει.

Ο Ερντογάν θα επιτεθεί στο Σιντζάρ για να σφάξει τους Γιαζίντι. Ο Ερντογάν ξεχνά ότι η αντίστροφη μέτρηση για το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε όταν επιτέθηκαν να σφάξουν τους Γιαζίντι.

Η σφαγή των Γιαζίντι ήταν η αιτία που ενεπλάκη η Αμερική στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και συγκροτήθηκε ο Διεθνής Συνασπισμός.

Ο Ερντογάν μπορεί να δοκιμάσει την “τύχη” του όσο τον αφήνουν. Γνωρίζουμε ποια θα είναι η μοίρα του. Σαν του Σαντάμ… Προχώρα Έρντι, μπες στο Ιράκ, να βρει επιτέλους ο πολιτισμένος κόσμος την αφορμή για να τελειώνει μια ώρα γρηγορότερα μαζί σου.

Στο βίντεο που ακολουθεί – Κούρδοι κομάντος Γιαζίντι ορκίζονται πίστη πάνω στα λάβαρα με τα σύμβολα του Ήλιου. Βρίσκονται στο Σιντζάρ και περιμένουν τον Ερντογάν και το σκυλολόι του:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr