Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διπλωμάτης της Ε.Ε.: Η Βρετανία μπορεί να βρεθεί να μας χρωστά έως 65 εκατ.

Διπλωμάτης της Ε.Ε.: Η Βρετανία μπορεί να βρεθεί να μας χρωστά έως 65 εκατ.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Βρετανία θα μπορούσε να αναγκαστεί να πληρώσει από 55 έως 65 εκατ. ευρώ στην ΕΕ, πριν αποχωρήσει, καλύπτοντας τις τρέχουσες δημοσιονομικές υποχρεώσεις, σύμφωνα με υψηλόβαθμο διπλωμάτη της ΕΕ.

Που θα πάει ο “λογαριασμός” του Brexit

Ενα μεγάλο μέρος του «λογαριασμού» θα πάει στις συντάξεις των υπαλλήλων της ΕΕ, όχι μόνο τους Βρετανούς, αλλά όσους εργάζονται σε ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, σύμφωνα με το Politico, καθώς η Βρετανία έχει συμφωνήσει να καλύπτει περίπου το 15% του προϋπολογισμού της ΕΕ, που αφορά αυτό το κονδύλι.

Επιπλέον, το Ηνωμένο Βασίλειο θα «χρεωθεί» και για τα έργα υποδομής, καθώς Κομισιόν και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο περιμένουν ότι το Λονδίνο θα καταβάλει το μερίδιο που του αναλογεί για έργα σε όλη την Ευρώπη, που συμφωνήθηκαν ενώ η Βρετανία ήταν εντός ΕΕ. Αυτό περιλαμβάνει και επιδοτήσεις για τους αγρότες, όπως αναφέρει το Politico.

Η χώρα θα πρέπει να καταβάλει και τη συμβολή του στο Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη- το λεγόμενο σχέδιο Γιούνκερ- για πρότζεκτ σχετικά με το περιβάλλον, τις υποδομές, την καινοτομία και τις μικρές επιχειρήσεις. Η Βρετανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους συνεισφέροντες στο πλάνο, με έως και 6 δισ. δολάρια, αλλά είναι και μία από τις χώρες που επωφελούνται περισσότερο.

«Μπορούν να διαπραγματευτούν το μερίδιό τους, αλλά αν αρνηθούν να το καταβάλουν, το θέμα θα πάει στο Διεθνές Δικαστήριο», ανέφερε ο υψηλόβαθμος διπλωμάτης της ΕΕ.

Σε δική τους έρευνα, οι Financial Times κατέληξαν ότι ο τελικός «λογαριασμός» του Brexit θα είναι από 40 έως 60 δισ. ευρώ, αλλά πηγή του Politico, που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζει ότι η ΕΕ κατέληξε σε ακόμη μεγαλύτερο ποσό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr