Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιο είναι το τελευταίο επιχείρημα του Ρέντσι για να κερδίσει το δημοψήφισμα

Ποιο είναι το τελευταίο επιχείρημα του Ρέντσι για να κερδίσει το δημοψήφισμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα δυνατό επιχείρημα έχει επιστρατεύσει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, τις τελευταίες ημέρες, για να ανατρέψει το διαφαινόμενο αρνητικό αποτέλεσμα στο κρίσιμο δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση στην Ιταλία που θα πραγματοποιηθεί στι 4 Δεκεμβρίου.

Οκτώ μέρες πριν το δημοψήφισμα οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο “όχι” και ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι προειδοποιεί, εκ νέου, με παραίτηση τονίζοντας ότι ακόμη και αν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας κυβέρνηση τεχνοκρατών οι Ιταλοί πολίτες θα έρθουν αντιμέτωποι με νέους φόρους.

Όπως δήλωσε, χαρακτηριστικά, «αν χάσω την αναμέτρηση, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θα χρειαστεί να συνεργασθεί μαζί μου για νέες θεσμικές αλλαγές, αλλά θα πρέπει να πετύχει συμφωνία με τον Μπέπε Γκρίλο».

Πολλοί σχολιαστές, όμως, επιμένουν ότι αν η κυβέρνηση συνεχίσει να διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία στην βουλή και στην γερουσία, ο Ματέο Ρέντσι θα πρέπει να λάβει υπόψη ότι έχει αναλάβει ένα θεσμικό καθήκον και κατά συνέπεια θα πρέπει να συνεχίσει να κυβερνά την Ιταλία.

Στο μεταξύ, το βρετανικό περιοδικό Economist, γράφει ότι ακόμα και σε περίπτωση παραίτησης του Ιταλού κεντροαριστερού πρωθυπουργού, δεν πρόκειται να έρθει η συντέλεια του κόσμου. «Υπάρχει πάντα η λύση της κυβέρνησης τεχνοκρατών», υπογραμμίζει το περιοδικό.

Ρέντσι: Μια κυβέρνηση τεχνοκρατών θα φέρει νέους φόρους

Πολλοί βέβαια, ανησυχούν και φοβούνται ότι αν επικρατήσει το “όχι” στο δημοψήφισμα ενδέχεται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, με πιθανή μια νίκη του κινήματος “Πέντε Αστέρων”. Στην φάση αυτή, πάντως, το κίνημα του ιταλού ηθοποιού και πολιτικού δεν συμπεριλαμβάνει, στις άμεσες προτεραιότητές του την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Ο Ρέντσι, βέβαια, πέρα από τον “κίνδυνο Γκρίλο”, προβλέπει ότι αν τον διαδεχθεί τεχνοκρατική κυβέρνηση οι πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες φορολογικές επιβαρύνσεις. Εκτιμάται ότι η προειδοποίηση αυτή αρκεί για να καλύψει ο Ματέο Ρέντσι το χαμένο έδαφος μέσα στην εβδομάδα που απομένει μέχρι το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr