Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπόρις Τζόνσον: Η Βρετανία δεν διεκδικεί ρόλο εγγυητή – Θα συνεργαστούμε με Κύπρο

Μπόρις Τζόνσον: Η Βρετανία δεν διεκδικεί ρόλο εγγυητή – Θα συνεργαστούμε με Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Κύπρο πραγματοποιεί επίσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη.

Ο Μπόρις Τζόνσον σχολίασε το αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Mont Pelerin της Ελβετάις ενθαρρύνοντας τις δύο πλευρές για την επανέναρξη των συνομιλιών προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, καθώς όπως είπε όταν φθάνεις στο τέλος των συνομιλιών υπάρχουν πάντα δυσκολίες.

Μπορεί να φεύγουμε από την Ευρώπη, αλλά δεν εγκαταλείπουμε τις δεσμεύσεις μας προς τους φίλους μας. Θα κρατήσουμε τις μεγαλύτερες δυνατές διασυνδέσεις τόσο με την Κύπρο όσο και με τους φίλους μας. Οι σχέσεις μας είμαι πεπεισμένος πως θα βοηθήσουν την κατάσταση. Έχουμε μια ισχυρή στενή σχέση και θα οικοδομήσουμε σε αυτό», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας σχετικά με την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την ΕΕ.

Οσον αφορά το θέμα των εγγυήσεων ο Μπόρις Τζόνσον ανάφερε πως η Βρετανία δεν διεκδικεί κάποιο ρόλο, ωστόσο πρόσθεσε πως είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με την Κύπρο, έτσι ώστε να φανούν χρήσιμοι ως προς την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, μέσω των βάσεων που υπάρχουν στο νησί. Ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης επέμεινε στη θέση για αποχώρηση των στρατευμάτων και πως τα υπόλοιπα είναι θέμα διαπραγμάτευσης.

Συνάντηση και με Μουσταφά Ακιντζί

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε και συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Συνεχάρη και τον κ. Ακιντζί όπως είχε πράξει και νωρίτερα τον Νίκο Αναστασιάδη για την αποφασιστικότητα που επέδειξαν για εξεύρεση λύσης για το Κυπριακό.

Τόνισε, πως έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, ωστόσο έχουν απομείνει πολλά που πρέπει να γίνουν. Παράλληλα υποστήριξε πως η Βρετανία ειναι δεσμευμένη να παρέχει κάθε μορφής βοήθεια για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό αλλά αυτό επαφίεται και μεταξύ των δύο μερών.

Τέλος, ο κ. Τζόνσον πραγματοποίησε συνάντηση και με τον ειδικό απεσταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ, Εσπεν Μπαρθ Ειντε μια συνάντηση που ο ειδικός απεσταλμένος χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr