Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουβεϊτιανός οπλαρχηγός του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε δυτικά της Ράκα

Κουβεϊτιανός οπλαρχηγός του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε δυτικά της Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) Αμπού Τζαντάλ Αλ Κουβαΐτι (από το Κουβέιτ), που ηγήθηκε των τζιχαντιστών σε πολλές μάχες στη Συρία και στο Ιράκ, σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή του Διεθνούς Συνασπισμού δυτικά της Ράκα στη Συρία.

Ο Κουβαΐτι μαχόταν με τους άνδρες του στο χωριό Τζαμπάρ, στην περιοχή της Αλ Τάμπκα δυτικά της Ράκα, ενάντια στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Προφανώς και οι Κούρδοι των SDF κάλεσαν σε υποστήριξή τους μαχητικά αεροπλάνα του Διεθνούς Συνασπισμού, τα οποία σφυροκόπησαν τις θέσεις των τζιχαντιστών σκοτώνοντας πολλούς, μεταξύ των οποίων και τον Κουβεϊτιανό οπλαρχηγό.

“Ο Αμπού Τζαντάλ, ένας από τους διαβόητους αρχηγούς στο Ισλαμικό Κράτος, που ηγήθηκε σε πολλές μάχες στη Χασάκα και στη Χανασέρ, επιπλέον ηγήθηκε σε μάχες στο Ιράκ και κινούνταν μεταξύ Συρίας και Ιράκ τους τελευταίους μήνες, μέχρι την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων στην ύπαιθρο δυτικά της Ράκα, όπου ηγούνταν των πολεμικών επιχειρήσεων στην περιοχή και πολλών αντεπιθέσεων ενάντια στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), χτυπήθηκε εχθές από τα αεροπλάνα του Διεθνούς Συνασπισμού κατά τη διάρκεια συγκρούσεων γύρω από την Αλ Τάμπκα”, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) πραγματοποιούν την επιχείριση Οργή του Ευφράτη με στόχο τον αποκλεισμό της ντε φάκτο πρωτεύουσας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, πόλης Ράκα, στη Συρία.

Όπως μπορείτε να δείτε και στον χάρτη που ακολουθεί, οι κουρδικές δυνάμεις κινούνται από τα δυτικά της Ράκα, προς την Τάμπκα, ώστε να την αποκλείσουν από εκεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr