Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Δεν θα απελάσουμε τους παράνομους μετανάστες που ήρθαν στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά

Τραμπ: Δεν θα απελάσουμε τους παράνομους μετανάστες που ήρθαν στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι μετανάστες χωρίς χαρτιά που έφτασαν στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά, δε θα πρέπει να ανησυχούν για ενδεχόμενη απέλασή τους.

“Δε θα πρέπει ν’ ανησυχούν,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News. “Έχω μία μεγάλη καρδιά. Θα τους φροντίσουμε όλους. Όταν έχεις καλούς ανθρώπους, που ζουν εδώ και κάνουν καλά τη δουλειά τους, δε θα πρέπει ν’ ανησυχούν. Θα έχουμε διαμορφώσει την πολιτική μας στο ζήτημα αυτό, μέσα στις τέσσερις επόμενες εβδομάδες,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Στο μεταξύ, η διάσκεψη μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Μεξικανού ομολόγου του, Ενρίκε Πένια Νιέτο, που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, «ισχύει για την ώρα», όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Λούις Βιντεγκαράι.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο Τραμπ υπέγραψε προεδρικό διάταγμα για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, την ώρα που η διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας, υπό τον Μεξικάνο ΥΠΕΞ έφτανε στο Λευκό Οίκο για συνομιλίες.

Η εξέλιξη αυτή, προκάλεσε κλίμα οργής στο Μεξικό, με πολιτικούς κύκλους να τη χαρακτηρίζουν ως κίνηση υποβάθμισης των προσπαθειών που κάνει η κυβέρνηση της χώρας, προκειμένου να βρει έναν δίαυλο επικοινωνίας με τον Τραμπ.

Στο μεταξύ ο Πολ Ράιαν, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ δήλωσε την Τετάρτη ότι ο Λευκός Οίκος θα χρηματοδοτήσει το τείχος που θέλει να χτίσει στα σύνορα με το Μεξικό.

«Θα το πληρώσουμε εμείς και θα προκαταβάλλουμε τα χρήματα», είπε ο Ράιαν σε συνέντευξή του στο κανάλι MSNBC, προσθέτοντας πάντως ότι «υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να πείσουμε το Μεξικό να συνεισφέρει σε αυτό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr