ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελεύθερος ο Βορειοκορεάτης ύποπτος για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Ελεύθερος ο Βορειοκορεάτης ύποπτος για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H Μαλαισία θα απελευθερώσει και θα απελάσει αύριο Παρασκευή τον Βορειοκορεάτη που είχε θέσει υπό κράτηση για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα, Μοχάμεντ Απαντί Αλί, στο Reuters.

Σύμφωνα με γραπτό μήνυμα που έστειλε ο ίδιος στο Reuters, δεν υπήρξαν επαρκείς αποδείξεις για την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του Ρι Γιονγκ Τσολ, που συνελήφθη στην Κουάλα Λουμπούρ, τέσσερις ημέρες μετά τη δολοφονία, που έγινε στις 13 Φεβρουαρίου.

Ο Ρι είχε άδεια εργασίας, η οποία λήγει στις 6 Φεβρουαρίου του 2017.

Οι αρχές της Μαλαισίας έχουν απαγγείλει κατηγορίες κατά δύο γυναικών από την Ινδονησία και το Βιετνάμ για τη δολοφονία, ενώ αναζητούνται για ανάκριση επτά Βορειοκορεάτες, συμπεριλαμβανομένου κι ενός αξιωματούχου από την πρεσβεία της Βόρειας Κορέας, στην Κουάλα Λουμπούρ.

Μόνο με βίζα

Στο μεταξύ, την κατάργηση της δυνατότητας εισόδου χωρίς βίζα των πολιτών της Βόρειας Κορέας στη Μαλαισία από την 6η Μαρτίου, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Μαλαισίας Άχμαντ Ζαχίντ Χαμίντι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Bernama.

Στο εξής οι πολίτες της Βόρειας Κορέας που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Μαλαισία θα είναι υποχρεωμένοι να ζητούν βίζα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της μαλαισιανής κυβέρνησης, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται δύο εβδομάδες αφότου ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με τη χρήση ενός νευροτοξικού παράγοντα.

Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η δολοφονία διαπράχθηκε από πράκτορες της Πιονγκγιάνγκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βουλιαγμένη: Συνελήφθη και 21χρονη ΑμεΑ για τον καβγά της ξαπλώστρας που κατέληξε στον θάνατο 82χρονου

Ηγουμενίτσα: Ο 27χρονος πρώην σύντροφος δολοφόνησε την 25χρονη και αυτοτραυματίστηκε

Θρίλερ στην Ηγουμενίτσα: Νεκρή 25χρονη σε ποδηλατόδρομο και δίπλα της τραυματισμένος άνδρας

Τραγωδία στην Ακτή Βουλιαγμένης: Νεκρός 82χρονος μετά από άγριο καβγά για μια ξαπλώστρα

Δικαστικό Συμβούλιο: Στο εδώλιο τέσσερις αστυνομικοί για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr