ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοψήφισμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μαρκ Ρούτε, Νουμάν Κουρτουλμούς, Ολλανδία, Πρόσφυγες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,


















































Έντρομος ο 86χρονος Ανδρέας Δρυμιώτης για τον «κίνδυνο» να πάει φυλακή ο Μητσοτάκης με 25%
Οι μάσκες έπεσαν! Κασσελάκης και Τάιλερ «φλερτάρουν» τον Άδωνι - Ο Άδωνις είπε «ναι»
Η Άννα της ΕΛ.Α.Σ. διέλυσε τα κυβερνητικά παραμύθια με το PosoKanei κι απάντησε στην «τρομοκρατία» του «εκσυγχρονιστή» Στουρνάρα (βίντεο)
Δράμα: Ο αστυνομικός που σκότωσε την αστυνομικίνα τον τελευταίο καιρό «γυάλιζε το μάτι του» - Έπαιρνε αναβολικά
Λουτράκι: Λαγοκέφαλος δάγκωσε δύο λουόμενους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα διακόπτει τις διπλωματικές της σχέσεις, υψηλού επιπέδου, με την Ολλανδία, μην επιτρέποντας την επιστροφή στην Τουρκία του Ολλανδού πρέσβη, έπειτα από τη διένεξη που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Ρότερνταμ με Τούρκους υπουργούς.
«Λάβαμε την απόφαση ότι μέχρι να εκπληρωθούν οι όροι που έχουμε θέσει, δεν θα επιτραπεί στον Ολλανδό πρέσβη στην Τουρκία να επιστρέψει στην χώρα», τόνισε ο Τούρκος αντιπρόεδρος μετά από τη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Ολλανδός πρέσβης βρίσκεται αυτή την στιγμή εκτός Τουρκίας.
«Κάνουμε ακριβώς αυτό που μας έκαναν. Δεν επιτρέπουμε σε αεροπλάνα στα οποία επιβαίνουν Ολλανδοί διπλωμάτες ή διπλωματικές αποστολές να προσγειωθούν στην τουρκική επικράτεια, ούτε να χρησιμοποιούν τον εναέριο μας χώρο», τόνισε σε μια συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος αντιπρόεδρος.
«Εκείνοι που δημιούργησαν αυτή την κρίση είναι οι υπεύθυνοι για να την επιλύσουν», συμπλήρωσε.
O Νουμάν Κουρτουλμούς μετά τις ανακοινώσεις για τις κυρώσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση κατά της Ολλανδίας, απαντώντας σε ερώτηση για τη συμφωνία για τους πρόσφυγες δήλωσε: «Εάν χρειαστεί θα κάνουμε τα δέοντα βήματα. Εάν χρειαστεί μπορούμε να αναθεωρήσουμε τη στάση μας στο προσφυγικό».
Τη Δευτέρα ο υπουργός για την ΕΕ, Ομέρ Τσελίκ, σε δηλώσεις του κατά της Ολλανδίας και της ΕΕ είχε πει ότι «η Τουρκία πρέπει να επανεξετάσει το θέμα της διέλευσης (των προσφύγων) από ξηράς».























































