Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

WSJ: Ο Φλιν θέλει να καταθέσει για Τραμπ – Ρωσία με αντάλλαγμα ασυλία

WSJ: Ο Φλιν θέλει να καταθέσει για Τραμπ – Ρωσία με αντάλλαγμα ασυλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν πρότεινε στο FBI και στους κοινοβουλευτικούς, που ερευνούν τις σχέσεις συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία, να καταθέσει με αντάλλαγμα την ασυλία, υποστηρίζει δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal.

Η συγκεκριμένη προσφορά, που έγινε μέσω του δικηγόρου του στην αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) καθώς και στις δύο επιτροπές έρευνας της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, δεν έχει προς το παρόν γίνει δεκτή, διευκρινίζει η αμερικανική εφημερίδα στον ιστότοπό της, επικαλούμενη ως πηγές πολλούς ανώνυμους αξιωματούχους που γνωρίζουν την υπόθεση.

«Δεν είναι γνωστό αν ο κ. Φλιν πρότεινε να μιλήσει για συγκεκριμένα πράγματα από την περίοδο που εργαζόταν για τον κ. Τραμπ, όμως το γεγονός ότι επιδιώκει μια ασυλία δείχνει πως ο κ. Φλιν αισθάνεται ότι θα μπορούσε να έχει δικαστικά προβλήματα μετά το σύντομο πέρασμά του από τη θέση του συμβούλου για θέματα εθνικής ασφαλείας», εξηγεί η εφημερίδα επικαλούμενη στο σημείο αυτό έναν αξιωματούχο.

Ο δικηγόρος του Μάικλ Φλιν, Ρόμπερτ Κέλνερ, δεν θέλησε να κάνει σχόλιο στην Wall Street Journal.

Πρώην διευθυντής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών ο οποίος είχε απομακρυνθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα και στη συνέχεια στρατολογήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Μάικλ Φλιν είχε διοριστεί σύμβουλος εθνικής ασφαλείας τον περασμένο Νοέμβριο, αφού είχε συμβουλεύσει τον δισεκατομμυριούχο στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.

Υποχρεώθηκε να παραιτηθεί στις 13 Φεβρουαρίου μετά την αποκάλυψη επανειλημμένων επαφών του με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ την ώρα που η κυβέρνηση Ομπάμα επέβαλλε κυρώσεις σε βάρος της Μόσχα.

Οι έρευνες του κοινοβουλίου και του FBI αφορούν τη ρωσική ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 για την προεδρία και κυρίως για ενδεχόμενες συνέργειες ανάμεσα στο περιβάλλον του Ντόναλντ Τραμπ και Ρώσους αξιωματούχους, κάτι που ο Αμερικανός πρόεδρος διαψεύδει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr