ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Δημοσκόπηση Interview: Ακλόνητη στη δεύτερη θέση η ΕΛΑΣ - Τι γίνεται με Σαμαρά
ΕΛΑΣ: Αυτή είναι η σκιώδης κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα και οι αρμοδιότητες
Ανατροπή στο διπλό φονικό στο Αίγιο: Στο μικροσκόπιο «ορφανό» DNA στο όπλο
Νόμος Κατσέλη: Νομοθετική ρύθμιση του υπ. Οικονομικών – Τι προβλέπει για δόσεις και αποπληρωμή
Πανελλήνιες 2026: Οι τελικές εκτιμήσεις για τις βάσεις σε Πολυτεχνεία, Νομικές, Ιατρικές και Οικονομικές Σχολές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
“Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει καταστήσει απόλυτα σαφές ότι δεν υπάρχουν σχέδια να διαλυθεί το κοινοβούλιο και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές πριν από αυτές που είναι προγραμματισμένες για το 2019″, τόνισε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ.
Μια ημέρα αφού οι Τούρκοι ψήφισαν με οριακή πλειοψηφία υπέρ της αλλαγής του συντάγματος και της μετατροπής του πολιτεύματος από προεδρευόμενη κοινοβουλευτική σε προεδρική δημοκρατία, ο Σιμσέκ δήλωσε ότι “οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αφορούν τομείς κοινού ενδιαφέροντος”, προσθέτοντας ότι μέρος του «θορύβου» ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ευρώπη θα πρέπει να σταματήσει μετά τις εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ευρώπη.
«Χθες ο πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2019», δήλωσε ο Σιμσέκ.
«Είναι πολύ ξεκάθαρο. Έχουμε δουλειά να κάνουμε».
Με τη διεξαγωγή ταυτόχρονων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου 2019, θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή οι συνταγματικές αλλαγές. Η θέση του πρωθυπουργού θα καταργηθεί και ο πρόεδρος της Τουρκίας ο οποίος θα εκλεγεί θα είναι ταυτόχρονα αρχηγός του κράτους και της κυβέρνησης.
Ο χαρακτήρας της κυβέρνησης θα καθορίζεται στις προεδρικές εκλογές, μιας και ο πρόεδρος θα έχει ελευθερία επιλογής αντιπροέδρου ή αντιπροέδρων της χώρας, καθώς και υπουργών, ενώ το κυβερνητικό σχήμα δεν θα έχει ανάγκη ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.























































