ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
“Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει καταστήσει απόλυτα σαφές ότι δεν υπάρχουν σχέδια να διαλυθεί το κοινοβούλιο και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές πριν από αυτές που είναι προγραμματισμένες για το 2019″, τόνισε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ.
Μια ημέρα αφού οι Τούρκοι ψήφισαν με οριακή πλειοψηφία υπέρ της αλλαγής του συντάγματος και της μετατροπής του πολιτεύματος από προεδρευόμενη κοινοβουλευτική σε προεδρική δημοκρατία, ο Σιμσέκ δήλωσε ότι “οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αφορούν τομείς κοινού ενδιαφέροντος”, προσθέτοντας ότι μέρος του «θορύβου» ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ευρώπη θα πρέπει να σταματήσει μετά τις εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ευρώπη.
«Χθες ο πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2019», δήλωσε ο Σιμσέκ.
«Είναι πολύ ξεκάθαρο. Έχουμε δουλειά να κάνουμε».
Με τη διεξαγωγή ταυτόχρονων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου 2019, θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή οι συνταγματικές αλλαγές. Η θέση του πρωθυπουργού θα καταργηθεί και ο πρόεδρος της Τουρκίας ο οποίος θα εκλεγεί θα είναι ταυτόχρονα αρχηγός του κράτους και της κυβέρνησης.
Ο χαρακτήρας της κυβέρνησης θα καθορίζεται στις προεδρικές εκλογές, μιας και ο πρόεδρος θα έχει ελευθερία επιλογής αντιπροέδρου ή αντιπροέδρων της χώρας, καθώς και υπουργών, ενώ το κυβερνητικό σχήμα δεν θα έχει ανάγκη ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.























































