Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν στο CNN: Η ΕΕ μας έταξε 3 δισ. για τους πρόσφυγες και δεν μας έδωσαν μία!

Ερντογάν στο CNN: Η ΕΕ μας έταξε 3 δισ. για τους πρόσφυγες και δεν μας έδωσαν μία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN International ο σουλτανοπρόεδρος της Άγκυρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε και στις σχέσεις του νεο-οθωμανικού σουλτανάτου του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η ΕΕ, μας μπλοκάρει εδώ και 54 χρόνια. Και ρωτάω: ποια χώρα εμπόδιζαν εδώ και 54 χρόνια;», είπε απευθυνόμενος στη δημοσιογράφο του CNN και η απάντηση είναι πανεύκολη: Μια χώρα πρωτόγονων ισλαμιστών που της είναι “άγνωστη λέξη” η δημοκρατία και απειλεί με πόλεμο τους όλους τους γείτονές της, ακόμα κι εκείνους που είναι μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Αυτή είναι η χώρα που μπλοκάρεται, μια χώρα που αντί για ιστορία έχει ποινικό μητρώο και αρνείται να συμπεριφερθεί ως φυσιολογικό κράτος.

«Μέχρι σήμερα εμείς προσπαθήσαμε για τις μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο των κεκτημένων της ΕΕ», είπε ξεχνώντας ότι κρατά περισσότερους από 200 δημοσιογράφους στις φυλακές και σχεδόν 50.000 “υπόπτους” ως γκιουλενιστές, για να συνεχίσει περνώντας στο προσφυγικό:

«Αλλά η ΕΕ δεν τήρησε τους κανόνες και δεν είχε συνέπεια. Υπάρχουν 3 εκατ. Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία και μας είπαν ότι τον περασμένο Ιούλιο, θα μας δοθούν 3 δισ. ευρώ.

»Αλλά μέχρι στιγμής πήραμε 725 εκατ. ευρώ από την UNESCO και 550 εκατ. ευρώ από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

»Εμείς μαζί με τις ΜΚΟ έχουμε δαπανήσει 25 δισ. ευρώ μέχρι σήμερα [σ.σ. κόψε κάτι μεγάλε, εάν είχες όντως 25 δισ. για ξέδομα θα ήσουν όντως… υπερδύναμη].

»Μας είπαν ότι θα καταργηθεί η βίζα αλλά και πάλι δεν ήταν συνεπείς».

Για να λέμε και του σουλτανοπρόεδρου το “δίκιο”, η Ευρωπαϊκή Ένωση πράγματι τον έχει στο “περίμενε” και τον “ταλαιπωρεί” με τα χρήματα.

Βεβαίως υπάρχει λόγος που δεν του δίνουν τόσα λεφτά, φοβούνται ότι θα τα κάνει όπλα και τζιχάντ, αλλά πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να δοθεί μια λύση, διότι βγαίνει “παραπονούμενος” και εκβιάζει με το προσφυγικό, το οποίο έτσι κι εάν ξεσπάσει εδώ, στη γειτονιά, θα έχουμε πόλεμο.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου του CNN αναφορικά με το αν θα επηρεαστεί η συμφωνία με την ΕΕ για το μεταναστευτικό σε περίπτωση που η Τουρκία κλείσει τις πόρτες στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, ο σουλτανοπρόεδρος δήλωσε:

«Αυτά τα ζητήματα θα αξιολογηθούν χωριστά. Η Τουρκία είχε συνέπεια και η ΕΕ θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

»Αν φανούν συνεπείς τότε θα κάτσουμε να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα. Αλλά η ΕΕ έκλεισε τις πόρτες στην Τουρκία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr