Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τίλερσον: Πρέπει να επαναφέρουμε τις συμμαχίες μας σε ισορροπία

Τίλερσον: Πρέπει να επαναφέρουμε τις συμμαχίες μας σε ισορροπία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε την Τετάρτη ότι οι κυβερνήσεις σε Μεξικό και Καναδά είναι «έτοιμες να ξεκινήσουν μία καλόπιστη προσπάθεια για ενημέρωση των εμπορικών σχέσεων με τις ΗΠΑ», απευθυνόμενος σε υπαλλήλους και διπλωμάτες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον.

Ο Τίλερσον πρόσθεσε ότι η επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών σχέσεων με το Μεξικό και τον Καναδά αφορά και τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA) και ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με τις συγκεκριμένες χώρες «δεν είναι τόσο ταραχώδεις όσο φαίνονται μερικές φορές».

Εκτίμησε ότι «επί του παρόντος δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου εμπιστοσύνη μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας» και ότι η νέα κυβέρνηση επιδιώκει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις διμερείς σχέσεις, ξεκινώντας «με ένα θέμα τη φορά».

Διευκρίνισε ότι το πρώτο είναι η Συρία, που συζητήθηκε την Τρίτη κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού Προέδρου Ντ. Τραμπ με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες εργάζονται προκειμένου να δουν εάν μπορούν να πετύχουν μία ανθεκτική εκεχειρία, εκφράζοντας εντούτοις άγνοια για την έκβαση αυτής της προσπάθειας.

«Εάν αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη, τότε οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν να δουλέψουν σε μία μακρά λίστα θεμάτων, μεταξύ των οποίων η Ουκρανία και μία συμφωνία για τον έλεγχο των όπλων», είπε ο Τίλερσον, επιβεβαιώνοντας ότι θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για την Αρκτική στην Αλάσκα, που πραγματοποιείται 10 και 11 τρέχοντος μηνός.

Αναφερόμενος στην ένταση που παρατηρείται εδώ και καιρό στην Κορεατική Χερσόνησο, ο Τίλερσον είπε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επιβάλουν «νέες κυρώσεις έναντι της Βόρειας Κορέας εάν δεν σταματήσει τις προβοκάτσιες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr