Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Με οριακή πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για αντικατάσταση του Obamacare

ΗΠΑ: Με οριακή πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για αντικατάσταση του Obamacare
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με οριακή πλειοψηφία εγκρίθηκε από Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ το αναθεωρημένο νομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για την αντικατάσταση του προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης της προηγούμενης αμερικανικής κυβέρνησης, γνωστού ως Obamacare.

Το νομοσχέδιο έλαβε 217 θετικές ψήφους (όλες από Ρεπουμπλικάνους), ενώ 213 μέλη της Βουλής (20 Ρεπουμπλικάνοι και 193 Δημοκρατικοί) το καταψήφισαν. Προκειμένου να εγκριθεί, χρειαζόταν 216 θετικές ψήφους.

Πλέον, η συζήτηση του νομοσχεδίου μεταφέρεται στη Γερουσία. Η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιούνιο.

Με το νομοσχέδιο, διατηρούνται σε ισχύ ορισμένες σημαντικές προβλέψεις του Obamacare, ενώ προβλέπεται η διάθεση κονδυλίου οκτώ δισ. δολαρίων, προκειμένου να καλυφθεί το οικονομικό κόστος για την προσφορά υπηρεσιών υγείας σε όσους είναι ασφαλισμένοι και θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλότερες δαπάνες για την πρόσβαση τις υπηρεσίες υγείας, με την κατάργηση του Obamacare.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αποφασίσει τη ματαίωση της ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων και την απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου για την αντικατάσταση του Obamacare.

Μια μετριοπαθής τάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είχε εκφράσει την αντίθεσή της στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο με το επιχείρημα ότι αφήνει πολλούς ασφαλισμένους χωρίς ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη, ενώ μια υπερσυντηρητική τάση είχε ζητήσει την πλήρη άρση κάθε ευθύνης του ομοσπονδιακού κράτους για το ασφαλιστικό και την απρόσκοπτη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς στον τομέα της ασφάλισης.

Η ματαίωση της ψηφοφορίας είχε χαρακτηριστεί από πολιτικούς αναλυτές βαρύ πλήγμα για τον πρόεδρο και τη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία, καθώς αυτή ήθελαν να είναι η πρώτη μεγάλη «επιτυχία» της θητείας του.

Τραμπ: Νεκρό το Obamacare

«Νεκρό» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης της προηγούμενης αμερικανικής κυβέρνησης, γνωστό ως Obamacare, τονίζοντας ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες αποχωρούν από το εν λόγω πρόγραμμα.

«Οι ασφαλιστικές εταιρείες φεύγουν από το ObamaCare – είναι νεκρό. Το σχέδιο μας για την υγειονομική περίθαλψη θα μειώσει τα ασφάλιστρα και τις ατέλειες», ανέφερε ο κ. Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr