Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

200 Σύροι “Φρουροί” θα μεταφερθούν με ελικόπτερα στην πολιορκημένη Ντέιρ Αλ Ζουρ

200 Σύροι “Φρουροί” θα μεταφερθούν με ελικόπτερα στην πολιορκημένη Ντέιρ Αλ Ζουρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διακόσιοι Σύροι στρατιώτες μέλη της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς (Προεδρικής Φρουράς), τους βλέπετε στη φωτογραφία να ποζάρουν, θα μεταφερθούν με ελικόπτερα στην πολιορκημένη από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία και συγκεκριμένα στο 137ο στρατόπεδο που βρίσκεται εντός της πολιορκημένης ζώνης, για να ενισχύσουν τη φρουρά της πόλης.

Οι άνδρες θα αποσπαστούν από το μέτωπο της ανατολικής Γούτα, δηλαδή από τα ανατολικά προάστια της Δαμασκού που ελέγχονται από τους ισλαμιστές.

Συριακές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι με τη νέα συμφωνία με τις “ασφαλείς ζώνες”, που συνομολόγησαν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ οι “εγγυήτριες” Ρωσία, Τουρκία και Ιράν, “απελευθερώθηκαν” από διάφορα μέτωπα δεκάδες χιλιάδες Σύροι στρατιώτες.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες, διότι το καθεστώς Άσαντ δεν διαθέτει πλέον δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες.

Αυτοί που πολεμάνε και τον κρατάνε στην εξουσία είναι οι Λιβανέζοι της Χεζμπολάχ, οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης και οι Ρώσοι.

Η Ρεπουμπλικανική Φρουρά, δηλαδή η Προεδρική Φρουρά, είναι ο προσωπικός στρατός του Άσαντ και θεωρούνται οι πλέον αφοσιωμένοι στρατιώτες αφού ανήκουν στην ελίτ του συριακού καθεστώτος.

Συριακές στρατιωτικές πηγές ανακοίνωσαν ότι αναμένεται η έναρξη εκστρατείας για το σπάσιμο της πολιορκίας της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ από το Ισλαμικό Κράτος [διαβάστε εδώ και με χάρτες].

Από την εμφάνιση των ανδρών της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, όπως τους βλέπετε στη φωτογραφία, αντιλαμβάνεστε ότι ο συριακός στρατός ύστερα από έξι χρόνια πολέμου μοιάζει όλο και λιγότερο με στρατός και θυμίζει παραστρατιωτικό ασκέρι ατάκτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Times Λονδίνου: Το σχέδιο της Χαμάς για μυστική βάση στην Τουρκία – Εκπαίδευση πυρήνων για επιθέσεις σε Ισραήλ

Γάζα: Σχεδόν 360.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα μετά την ισραηλινή εντολή εκκένωσης

Μητσοτάκης για Χαμάς: «Είναι τρομοκρατική οργάνωση» – Ερντογάν: «Είναι αντιστασιακή»

Ο Λίβανος από την Τρίτη 14/5 «επιστρέφει» Σύρους πρόσφυγες στη Συρία

Ο Άσαντι διόρισε περιφερειάρχες αξιωματούχους των Υπηρεσιών Πληροφοριών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr