Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιάνι Πιτέλα: “Ο Ερντογάν να αποφυλακίσει άμεσα όλους τους πολιτικούς κρατούμενους”

Τζιάνι Πιτέλα: “Ο Ερντογάν να αποφυλακίσει άμεσα όλους τους πολιτικούς κρατούμενους”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της ευρωβουλευτικής ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι εκείνος που κλείνει την πόρτα στην Ευρώπη και κάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο να αποφυλακίσει άμεσα όλους τους πολιτικούς κρατούμενους.

Κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψής του στην Άγκυρα, ο Τζιάνι Πιτέλα παρέστη στη δίκη του ηγέτη του φιλοκουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, συναντήθηκε με ηγετικά στελέχη του HDP και συνομίλησε με τον πρόεδρο του κεμαλικού κεντροαριστερού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Τζιάνι Πιτέλα αποκάλεσε απαράδεκτες τις 100 κατηγορίες που έχει απαγγείλει η τουρκική Δικαιοσύνη κατά του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, δηλώνοντας ότι “αυτή η καταστολή της πολιτικής αντιπολίτευσης συμβαίνει παράλληλα με τις μαζικές φυλακίσεις δημοσιογράφων, δικαστών, πανεπιστημιακών και στρατιωτικών, δίχως κατηγορίες και δίχως δυνατότητα έφεσης”.

“Καλούμε τον Πρόεδρο Ερντογάν να αποφυλακίσει τον Ντεμιρτάς και όλους τους πολιτικούς κρατούμενους άμεσα”, είπε ο Τζιάνι Πιτέλα.

Υπενθυμίζοντας ότι οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες υπήρξαν οι ισχυρότεροι υποστηρικτές ενός ευρωπαϊκού μέλλοντος για την Τουρκία και ίσως παραμένουν και οι τελευταίοι που το υποστηρίζουν, ο Πιτέλα υπογράμμισε:

“Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε αυτό το μέλλον. Ωστόσο, ο Πρόεδρος Ερντογάν το καθιστά αδύνατο μετατρέποντας την Τουρκία σε ένα όλο και περισσότερο αυταρχικό κράτος. Είμαστε ξεκάθαροι. Ο Ερντογάν κλείνει την πόρτα στην Ευρώπη. Για εμάς η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα έρχονται πρώτα”.

Ο Πιτέλα κάλεσε το κεμαλικό CHP, το φιλοκουρδικό HDP και όλη τη δημοκρατική αντιπολίτευση στην Τουρκία να αναλάβουν την πολιτική και ηθική ευθύνη να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να σταθούν ενωμένοι για τη δημοκρατία.

Η τελευταία δήλωση του Πιτέλα είναι εκτός χρόνου και τόπου, αλλά τέλος πάντων, για όσα καταλαβαίνει προσπαθεί κι αυτός κάτι να κάνει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr