Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνωμοσία για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία “ανακάλυψε” η ερντογανική Yeni Safak

Συνωμοσία για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία “ανακάλυψε” η ερντογανική Yeni Safak
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρώην στελέχη του τουρκικού στρατού, οι ίδιοι που ζητούν άσυλο σε χώρες της Δύσης, συνωμοτούν για να πραγματοποιήσουν νέο πραξικόπημα, σύμφωνα με υποτιθέμενες πληροφορίες των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών (MIT) που δημοσιεύονται σε ερντογανικές εφημερίδες.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, οι τουρκικές Αρχές υποψιάζονται πρώην στελέχη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία είχαν κρίσιμα καθήκοντα στο ΝΑΤΟ, ότι συνωμοτούν με στόχο να πραγματοποιήσουν ένα νέο πραξικόπημα για να ανατρέψουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τους ισλαμιστές.

Οι πρώην Τούρκοι στρατιωτικοί πραγματοποιούν μυστικές συναντήσεις σε χώρες της Αδριατικής και των Βαλκανίων και επικοινωνούν με παράγοντες του ΝΑΤΟ.

Οι ίδιοι, γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες, ασκούν κριτική στην ισλαμιστική κυβέρνηση και στέλνουν μηνύματα ενθάρρυνσης σε υποστηρικτές τους στην Τουρκία.

Στην αποκάλυψη της εν λόγω συνωμοσίας πρωταγωνιστεί η ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak, η “Αυριανή” του τουρκικού καθεστώτος, η οποία και πρώτη έφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας την υποτιθέμενη συνωμοσία. Και λέμε υποτιθέμενη διότι η αξιοπιστία της Yeni Safak είναι ανύπαρκτη.

Η Yeni Safak ισχυρίζεται ότι οι ίδιοι συνωμότες στρατιωτικοί καταβάλλουν προσπάθειες για να εξασφαλίσουν άσυλο από τις δυτικές χώρες.

Οι σύζυγοι αυτών των αξιωματικών, σύμφωνα πάντα με την ερντογανική αναξιόπιστη Yeni Safak, εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, κυρίως σε ό,τι αφορά την παράνομη εξασφάλιση ερωτήσεων και απαντήσεων σε εξετάσεις του δημοσίου.

Η Yeni Safak αφήνει πολλά υπονοούμενα για τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην νέα υπόθεση, τονίζοντας ότι η Βορειοατλαντική συμμαχία συνεργάζεται με τη χούντα στο εσωτερικό του τουρκικού στρατού.

Σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο δημοσίευμα περισσότερο έχει την “αύρα” μιας φτηνής προπαγάνδας του τουρκικού καθεστώτος, απέχοντας παρασάγγες από μια πραγματικής δημοσιογραφικής αποκάλυψης.

Είναι δε εμφανές ότι αποσκοπεί στο να χαρακτηριστούν όσοι Τούρκοι αντικαθεστωτικοί ζητούν άσυλο στη Δύση ως συνωμότες και οι δυτικές χώρες που τους παρέχουν ασυλία ως συνεργάτες ή ακόμα κι ως υποκινητές τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr