Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

500 Αμερικανοί κομάντος εισήλθαν στην πολιορκία της Ράκα στο πλευρό των Κούρδων

500 Αμερικανοί κομάντος εισήλθαν στην πολιορκία της Ράκα στο πλευρό των Κούρδων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι δεκάδες Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι αναπτύχθηκαν μέσα στην πολιορκημένη πόλη της Ράκα, στο πλευρό των μαχητών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ενώ Αμερικανοί πεζοναύτες παρέχουν κάλυψη πυροβολικού στους πολιορκητές από τις πυροβολαρχίες τους στα περίχωρα της πόλης.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες, οι περισσότεροι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, βρίσκονται στο πλευρό των Κούρδων και των Αράβων συμμάχων τους για να “συμβουλεύουν, βοηθούν και υποστηρίζουν” τους μαχητές των SDF καθώς εκείνοι πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), εξήγησε ο συνταγματάρχης Ντίλον που είναι και εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού.

Οι στρατιώτες των ΗΠΑ δεν εμπλέκονται άμεσα στις μάχες, σύμφωνα πάντα με τον Ντίλον, αλλά δίνουν τις συντεταγμένες για τις αεροπορικές επιδρομές και συνεργάζονται με τους μαχητές των SDF στενότερα από ότι συνεργάστηκαν με τους Ιρακινούς στην πολιορκία της Μοσούλης, τόνισε ο Ντίλον.

Αν και το Πεντάγωνο δεν έχει αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό των ανδρών του στην πολιορκία της Ράκα, ωστόσο, υπολογίζονται στους 500 περίπου οι Αμερικανοί κομάντος στο πλευρό των SDF.

Μέχρι πρότινος οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είχαν ισχυρή αεροπορική υποστήριξη όπως και από το αμερικανικό πυροβολικό και κατάφεραν να απελευθερώσουν το 35% της πόλης της Ράκα.

Φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι οι Αμερικανοί έχουν κατασκευάσει και αεροπορικές βάσεις στην υπό κουρδικό έλεγχο βόρεια Συρία, από τις οποίες σηκώνονται τα αεροπλάνα τους για να πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr