Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καθαίρεσε την γενική εισαγγελέα μετά τις αναφορές για νοθεία στις εκλογές

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καθαίρεσε την γενική εισαγγελέα μετά τις αναφορές για νοθεία στις εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο,

Η νέα Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας, που διαθέτει απεριόριστες εξουσίες, καθαίρεσε την γενική εισαγγελέα Λουίσα Ορτέγα, που έχει μετατραπεί σε έναν από τους κύριους διαφωνούντες απέναντι στο πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Η Ορτέγα θα αντικατασταθεί προσωρινά από τον «συνήγορο του λαού» (συνήγορο του πολίτη) Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ, ανακοίνωσε η Συντακτική Συνέλευση που αποφάσισε επίσης ότι η θητεία της θα έχει ανώτατη διάρκεια δύο ετών.

Η γενική εισαγγελία ζήτησε χθες την ακύρωση της εναρκτήριας συνεδρίασης της Συντακτικής.

Η υπηρεσία της Λουίσα Ορτέγα διευκρίνισε ότι το αίτημα αυτό βασίσθηκε «στην διάπραξη αδικημάτων κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας» της 30ής Ιουλίου. Η γενική εισαγγελία άνοιξε την Τετάρτη έρευνα έπειτα από τις αποκαλύψεις της βρετανικής εταιρείας SmartMatic που είχε αναλάβει την οργάνωση και τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για χειραγώγηση του αριθμού των ψηφισάντων. Σύμφωνα με την εταιρεία, η διαφορά ανάμεσα στην πραγματική συμμετοχή και τη συμμετοχή που ανακοινώθηκε είναι «τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ και Βενεζουέλα θα επαναφέρουν τις «διπλωματικές σχέσεις» τους

Βενεζουέλα: Αμνηστία σε 379 πολιτικούς κρατούμενους

Ο Μερτς ζητά επανεκκίνηση με τις ΗΠΑ καθώς η παλαιά παγκόσμια τάξη καταρρέει

Ο Τραμπ αναγνωρίζει την κυβέρνηση της Ροντρίγκεζ στη Βενεζουέλα

Η Κούβα δεν έχει καύσιμα για τα αεροπλάνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr