Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την πάτησε ο Ερντογάν – Οι Αμερικανοί τον αφήνουν δίχως πολεμική αεροπορία – Καθηλωμένα τα F-16

Την πάτησε ο Ερντογάν – Οι Αμερικανοί τον αφήνουν δίχως πολεμική αεροπορία – Καθηλωμένα τα F-16
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί η Τουρκία να διαθέτει ισχυρή πολεμική αεροπορία, ισοδύναμη σε αριθμό μαχητικών με την ελληνική, αλλά δεν έχει πιλότους να πετάξουν τα αεροπλάνα της. Και δεν έχει πιλότους γιατί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τους έκλεισε φυλακή ως πραξικοπηματίες.

Σε δεινή θέση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καίγεται να εκπαιδεύσει το συντομότερο δυνατό πιλότους για τα F-16 του, που κάθονται στο έδαφος και δεν πετάνε, αλλά δεν μπορεί διότι οι Αμερικανοί δεν τους εκπαιδεύουν με τους όρους που ο σουλτανοπρόεδρος θέτει.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν ζήτησε οι Αμερικανοί εκπαιδευτές να πάνε στην Τουρκία, αίτημα που το Πεντάγωνο απέρριψε απαντώντας ότι εάν οι Τούρκοι πιλότοι θέλουν να εκπαιδευτούν να μεταβούν εκείνοι στην Αμερική.

Ο Ερντογάν φοβάται να στείλει πιλότους στην Αμερική επειδή υπάρχει πιθανότητα να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, αλλά και οι Αμερικανοί για λόγους ασφαλείας δεν στέλνουν στρατιωτικούς τους στην Τουρκία.

Τι να κάνει ο απελπισμένος Ερντογάν, που παριστάνει την υπερδύναμη δίχως εκπαιδευμένους πιλότους για τα F-16 του, σκέφτηκε να ζητήσει από το Πακιστάν να τους εκπαιδεύσει. Αλλά και από εκεί βρήκε πόρτα κλειστή μετά από αμερικανική παρέμβαση.

Όπως γράφει η εφημερίδα Hurriyet στο πρωτοσέλιδό της, οι ΗΠΑ απέρριψαν την πρόταση της Τουρκίας στο ζήτημα της χρήσης Πακιστανών πιλότων για την εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στα F-16.

Παράλληλα αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ απέρριψαν και την πρόταση για την εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων από τους Αμερικανούς.

Για τις αγορές και τις πωλήσεις εξοπλισμού προερχόμενου από τις ΗΠΑ (όπως τα F-16), τη συντήρηση, καθώς και την εκπαίδευση, το εμπόριο των αμερικανικών προϊόντων μεταξύ των κρατών του τρίτου κόσμου, χρειάζεται η έγκριση από την Ουάσιγκτον.

Η Ουάσιγκτον δεν δίνει έγκριση και έτσι ο σουλτάνος έμεινε δίχως πολεμική αεροπορία… Πράγμα που σημαίνει ότι η Τουρκία έχει σοβαρό πρόβλημα.

Θα μπορούσε κάποιος χαιρέκακα να πει ότι “οι μαγκιές εδώ πληρώνονται”. Όταν βάζεις τους μπράβους σου και ξυλοκοπούν διαδηλωτές μέσα στην αμερικανική πρωτεύουσα και κατηγορείς τις ΗΠΑ ότι ενορχήστρωσαν το πραξικόπημα για την ανατροπή σου, κάποτε έρχεται ο λογαριασμός που πρέπει να πληρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr