Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν συνέλαβε ως πραξικοπηματία τον δικηγόρο του Κιλιτσντάρογλου – Μήνυμα στους κεμαλικούς

Ο Ερντογάν συνέλαβε ως πραξικοπηματία τον δικηγόρο του Κιλιτσντάρογλου – Μήνυμα στους κεμαλικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο δικηγόρος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγού του κεμαλικού, κεντροαριστερού Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, συνελήφθη το πρωί στην Άγκυρα ως ύποπτος για σχέσεις με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Ο Τζελάλ Τσελίκ συνελήφθη στο σπίτι του στην Άγκυρα, προσθέτει το πρακτορείο, το οποίο αναφέρει ότι οι έρευνες συνεχίζονταν το πρωί στην κατοικία του υπόπτου.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του στον ιστότοπο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), ο κ. Τσελίκ είναι πρώην δικαστής και σήμερα μέλος της πειθαρχικής επιτροπής του κόμματος.

Το «Ανατολή» εμφανίζει τον Τζ. Τσελίκ ως οικείο του Φατίχ Γκιουρσέλ, ενός από τους κύριους συμβούλους του κ. Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είχε και ο ίδιος συλληφθεί τον Δεκέμβριο ως ύποπτος ότι ανήκει στο δίκτυο του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που θεωρείται υπεύθυνος για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, ο Φ. Γκιουλέν αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες.

Ο δικηγόρος είναι εξάλλου ύποπτος ότι, κατόπιν οδηγιών του Φ. Γκιουλέν, ακύρωσε τη συνδρομή του στο δορυφορικό τηλεοπτικό «μπουκέτο» Digiturk μετά την καταστολή των τηλεοπτικών δικτύων που συνδέονται με τους γκιουλενιστές, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.

Η εισαγγελία της Άγκυρας εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος 71 ατόμων, οκτώ από τα οποία είναι εργαζόμενοι στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας.

Τουλάχιστον 27 από τα πρόσωπα αυτά είχαν συλληφθεί μέχρι το μεσημέρι.

Η σύλληψη ενός τόσο κοντινού συνεργάτη του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερμηνεύεται ως ξεκάθαρο μήνυμα του ισλαμιστικού καθεστώτος ότι πλησιάζει και η σειρά των κεμαλικών να αρχίσουν να συνωστίζονται στα μπουντρούμια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr