Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία και Δαμασκός ύπουλα και δίχως τιμή βομβάρδισαν τους Κούρδους (#SDF) της Συρίας

Ρωσία και Δαμασκός ύπουλα και δίχως τιμή βομβάρδισαν τους Κούρδους (#SDF) της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ιστοσελίδα AlDorar AlShamia μεταδίδει ότι το συριακό καθεστώς και οι Ρώσοι σύμμαχοί του πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή κατά των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία.

Η ιστοσελίδα αναφέρει, σύμφωνα με πηγές της, ότι ρωσικά και συριακά αεροπλάνα βομβάρδισαν τέσσερις θέσεις των δημοκρατικών μαχητών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στη βιομηχανική ζώνη της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Η αεροπορική επιδρομή, όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, έγινε στις 03.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (τοπική ώρα).

Το Aldorar Alshamia επισημαίνει ότι μια ημέρα πριν η πολιτικός σύμβουλος του Σύρου Προέδρου είχε διακηρύξει ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις θα επιτεθούν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχουν γίνει γνωστές οι απώλειες των Κούρδων και των συμμάχων τους από το ύπουλο χτύπημα του καθεστώτος, ωστόσο φημολογείται ότι μια ολόκληρη ομάδα δημοκρατικών μαχητών σκοτώθηκε.

Η Μπουθαΐνα Σααμπάν, η πολιτική σύμβουλος του Μπασάρ Αλ Άσαντ, είχε δηλώσει μια ημέρα πριν ότι η κυβέρνησή της θα πολεμήσει κάθε άλλη δύναμη στη Συρία, ακόμα και εάν υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Η Μπουθαΐνα Σααμπάν προφανώς δεν θέλει να θυμάται πως όταν ο συριακός στρατός το είχε βάλει στα πόδια και έτρεχε να γλιτώσει, κυνηγημένος από Ισλαμικό Κράτος, Αλ Κάιντα και κάθε άλλο ισλαμιστή, οι μόνοι που στάθηκαν όρθιοι και αντιμετώπισαν τους εξτρεμιστές ήταν οι Κούρδοι.

Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή ανακοινώθηκε η συμμαχία Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας για κοινή στρατιωτική επέμβαση στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Αν και επισήμως η επέμβαση στην Ιντλίμπ αποσκοπεί στη δημιουργία μιας “ζώνης αποκλιμάκωσης” και στην καταπολέμηση της Αλ Κάιντα, είναι ολοκάθαρο ότι οι τρεις αυτές χώρες συνασπίστηκαν ενάντια στα κουρδικά στρατεύματα και στον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Η αεροπορική επιδρομή κατά των Κούρδων στην ανατολική Συρία συνδέεται με τα όσα συμφωνήθηκαν για τη βορειοδυτική Συρία.

Πολεμικός χάρτης της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία. Με κόκκινο χρώμα είναι τα εδάφη και οι συνοικίες της πόλης που ελέγχει η κυβέρνηση, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος και με κίτρινο οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις. Σημειωμένες με κόκκινο και σχετικά λεζάντα, οι κουρδικές θέσεις που βομβαρδίστηκαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr