Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια είναι η 28χρονη αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν που απέκτησε ξαφνικά εξουσία (βίντεο)

Ποια είναι η 28χρονη αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν που απέκτησε ξαφνικά εξουσία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανάμεσα στους ηλικιωμένους και συχνά βλοσυρούς στρατηγούς, που συνοδεύουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν στις επίσημες εκδηλώσεις, τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται ολοένα και πιο συχνά μία νεαρή γυναίκα.

Είναι η Κιμ Γιο Γιονγκ, η 28χρονη αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, η οποία ανέβηκε γρήγορα τα σκαλιά της εξουσίας. Τώρα, ο αδελφός της την προήγαγε σε μέλος του «πολίτμπιρο», το ανώτατο συμβούλιο λήψης αποφάσεων του Εργατικού Κόμματος.

Αυτό είναι ένα σημάδι ότι ο Κιμ ισχυροποιεί τη θέση του φέρνοντας πιο κοντά στο κέντρο της εξουσίας τους πιο σημαντικούς ανθρώπους για εκείνον, σχολιάζουν ειδικοί.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ είναι μόλις η δεύτερη γυναίκα στην πατριαρχική Βόρεια Κορέα που εντάσσεται σε αυτό το συμβούλιο μετά την Κιμ Κιονγκ Χούι, η οποία είχε ισχυρή θέση όταν κυβερνούσε ο αδελφός της, Κιμ Γιονγκ Ιλ. Ομως, παρότι η θεία της εντάχθηκε στο πολίτμπιρο έχοντας περάσει περίπου τρεις δεκαετίες στο κόμμα, η Κιμ Γιο Γιονγκ ανέβηκε πολύ πιο γρήγορα τα σκαλιά της εξουσίας.

«Επειδή είναι γυναίκα, πιθανότατα ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν την βλέπει σαν απειλή για την ηγεσία του», σχολίασε στο Reuters ο Μουν Χονγκ-σικ, ερευνητής στο Institute for National Security Strategy. «Και επειδή το αίμα νερό δεν γίνεται, πιστεύει ότι μπορεί να την εμπιστευτεί».

Ποια είναι

Ελάχιστα στοιχεία είναι γνωστά για την Κιμ Γιο Γιονγκ. Συνήθως, έχει τα μαλλιά της πιασμένα σε αλογοουρά και τις περισσότερες φορές εμφανίζεται με μαύρο κοστούμι και μαύρες γόβες, περιγράφει το Reuters.

Η πρώτη φορά που αποκαλύφθηκε δημοσίως η ταυτότητά της ήταν τον Φεβρουάριο του 2011, όταν νοτιοκορεάτικο κανάλι την εντόπισε σε συναυλία του Ερικ Κλάπτον στη Σιγκαπούρη, με τον μεγαλύτερο αδελφό της Κιμ Γιονγκ Τσολ.

α τρία αδέλφια, παιδιά του Κιμ Γιονγκ Ιλ με την τέταρτη σύζυγό του Κο Γιονγκ Χούι, σπούδασαν στη Βέρνη. Ο μεγαλύτερος, ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, δεν ασχολείται με την πολιτική, κάνει μία ήσυχη ζωή στην Πιονγιάνγκ και παίζει κιθάρα σε συγκρότημα.

Η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση της 28χρονης ήταν τον Δεκέμβριο του 2011, όταν έκλαιγε δίπλα στον Κιμ Γιονγκ Ουν, στην κηδεία του πατέρα τους. Από τότε, είχε κάνει αρκετές εμφανίσεις με τον αδελφό της, σε συναυλίες, πάνω σε ένα λευκό άλογο ή χαμογελώντας ενώ της δίνουν λουλούδια σε εκδηλώσεις στις οποίες εμφανιζόταν εκ μέρους του.

Αν και παλιότερα ήταν στο παρασκήνιο και εμφανιζόταν περιστασιακά, τους τελευταίους μήνες έχει περάσει στο προσκήνιο. Για παράδειγμα, τον περασμένο Απρίλιο, στην τεράστια παρέλαση που έγινε για την 105η επέτειο από τη γέννηση του ιδρυτή της χώρας, εθεάθη να πηγαίνει τρέχοντας έγγραφα στον αδελφό της, ενώ εκείνος προετοιμαζόταν για την ομιλία του.

Το 2014 η Κιμ Γιο Γιονγκ έγινε αντιπρόεδρος της επιτροπής προπαγάνδας του Εργατικού κόμματος. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπει στη μαύρη λίστα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, μαζί με άλλους έξι αξιωματούχους, κατηγορούμενη για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και λογοκρισία που κρύβει την απάνθρωπη και καταπιεστική συμπεριφορά του καθεστώτος.

Πέρυσι, ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας είχε δηλώσει ότι η 28χρονη έκανε κατάχρηση εξουσίας, τιμωρώντας στελέχη του τμήματος προπαγάνδας για μικρά λάθη.

Τον Ιανουάριο του 2015 εμφανίστηκε με ένα δαχτυλίδι στο χέρι. Πληροφορίες από τη Νότια Κορέα λένε ότι μπορεί να παντρεύτηκε πρώην συμφοιτητή της αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα αν είναι παντρεμένη και με ποιον, καταλήγει το αφιέρωμα του Reuters.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολεμικές ασκήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν – Σχέδια απάντησης στα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα παράγει και στέλνει τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών στον Πούτιν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε δώρο στον Κιμ Γιονγκ Ουν ένα αυτοκίνητο

Οι Ρώσοι ενθαρρύνονται να κάνουν διακοπές στη Βόρεια Κορέα – Εφιάλτης η Ρωσία το 2024

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μάλλον έχει γενέθλια και μάλλον έγινε 40αρης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr