Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκλητικός ο τρομοκράτης του Μανχάταν: Ξύπνησε και δήλωσε περήφανος για το πολύνεκρο μακελειό

Προκλητικός ο τρομοκράτης του Μανχάταν: Ξύπνησε  και δήλωσε περήφανος για το πολύνεκρο μακελειό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προκλητικός εμφανίστηκε ο μακελάρης του Μανχάταν μόλις ξύπνησε από το κώμα στο νοσοκομείο. Ο 29χρονος Ουζμπέκος δήλωσε  υπερήφανος για το μακελειό που προκάλεσε και για το πλήγμα που επέφερε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο 29χρονος είχε δεχθεί σφαίρα στην κοιλιακή χώρα από αστυνομικό που έσπευσε να τον εξουδετερώσει, λίγα λεπτά μετά τη φρίκη που προκάλεσε σε ποδηλατόδρομο στο Νότιο Μανχάταν, κοντά στο Διεθνές Κέντρο Εμπορίου, σκοτώνοντας με το φορτηγάκι που οδηγούσε οκτώ ανθρώπους και ταρυματίζοντας άλλους 15.

Ο Ουζμπέκος Σαϊφουλό Χαμπιμπουλάεβιτς Σαΐποφ παρέσυρε με το φορτηγάκι του όσους πεζούς και ποδηλάτες μπόρεσε και ακολούθως έπεσε πάνω σε σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας άλλα τέσσερα άτομα, πριν κατέβει από το όχημα και ανοίξει πυρ εναντίον των αστυνομικών, φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Ένας από τους αστυνομικούς που έσπευσαν να τον εξουδετερώσουν, κατάφερε να τον τραυματίσει και να τον συλλάβει.

“Ριζοσπαστικοποιήθηκα στις Ηνωμένες Πολιτείες”

Ο 29χρονος τρομοκράτης υποβλήθηκε σε εγχείριση και βρισκόταν σε κατάσταση κώματος από τη Δευτέρα. Την Τρίτη ξύπνησε και αμέσως οι αστυνομικοί έσπευσαν να του πάρουν κατάθεση.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη, δήλωσε περήφανος για την ενέργειά του, προσθέτοντας ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς πριν δεν είχε καμία σχέση ή επαφή με το Ισλαμικό Κράτος και τα ισλαμιστικά δίκτυα των τζιχαντιστών.

Ο Σαΐποφ ήταν ένας Ουζμπέκος μετανάστης, οδηγός στο επάγγελμα, ο οποίος εξασφάλισε πράσινη κάρτα στις ΗΠΑ μέσω του συστήματος κλήρωσης που καθιερώθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τον Λευκό Οίκο.

Το 2010 που αφίχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε μαζί του τη σύζυγο και το παιδί του και βάσει του ελέγχου που είχε γίνει, δεν είχε καμία σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στους αστυνομικούς δήλωσε ότι από την αρχή επιχείρησε να βελτιώσει τα αγγλικά του και να εξασφαλίσει μία μόνιμη εργασία, πριν ενταχθεί στο τρομοκρατικό δίκτυο. Μάλιστα, είχε δουλέψει ως οδηγός σε μεγάλη εταιρεία ταξί.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα τον 29χρονο Ουζμπέκο τρομοκράτη κατονομάστηκε ως Ράιαν Νας, ηλικίας 28 ετών και όπως δήλωσε ο ίδιος, βρισκόταν στην περιοχή για μία υπόθεση αυτοκτονίας εφήβου, όταν δέχθηκε κλήση να επέμβει.

Ο 28χρονος αστυνομικός χαρακτηρίστηκε «ήρωας» από τα αμερικανικά ΜΜΕ, καθώς η σφαίρα του σταμάτησε έναν οπλισμένο τρομοκράτη, αποφασισμένο να σκοτώσει και άλλους αθώους πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr