Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιο το κίνητρο της πολύνεκρης επίθεσης στο Τέξας – Πού στρέφονται οι έρευνες

Ποιο το κίνητρο της πολύνεκρης επίθεσης στο Τέξας – Πού στρέφονται οι έρευνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Λίγες ώρες μετά τη σφαγή στο Τέξας αποκαλύπτονται τα τελευταία λόγια του 26χρονου μακελάρη Ντέιβιν Κέλει. Ο μακελάρης του Τέξας, που σκότωσε 26 ανθρώπους, πήρε τηλέφωνο τον πατέρα του ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει. «Με έχουν πυροβολήσει. Δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρω». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια στον πατέρα του. Λίγο αργότερα έβαλε τέλος στη ζωή του.

Οι ερευνητές προσανατολίζονται προς το σενάριο μια οικογενειακή διένεξη να οδήγησε στην επίθεση στην εκκλησία του Σάδερλαντ Σπρινγκς. Ο 26χρονος, που είχε 3 όπλα χωρίς άδεια, είχε αποταχθεί από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Είχε κακοποιήσει τη σύζυγό του και το παιδί του.

Ο δράστης μπήκε ντυμένος στα μαύρα στην εκκλησία των Βαπτιστών στο Σάδερλαντ Σπρινγκς κρατώντας μια ημιαυτόματη καραμπίνα. Άνοιξε πυρ ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κυριακάτικη λειτουργία. Ήταν η εκκλησία όπου πήγαιναν συχνά τα πεθερικά του για να προσευχηθούν. Σκότωσε 26 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 20.

Στην εκκλησία των Βαπτιστών το Σάδερλαντ Σπρινγκς, μια μικρή ξύλινη εκκλησία σαν αυτές που συναντά κανείς διάσπαρτες στις ΗΠΑ, συνήθιζαν να πηγαίνουν οι γονείς της συζύγου ή πρώην συζύγου του δράστη, επισήμαναν οι αρχές, υπονοώντας ένα πιθανό κίνητρο της επίθεσης.

Ο καβγάς του μακελάρη με την πεθερά του

«Γνωρίζουμε ότι τα πρώην πεθερικά του ή πεθερικά του σύχναζαν κατά καιρούς σε αυτήν την εκκλησία. Δεν βρίσκονταν εκεί χθες και δεν γνωρίζουμε γιατί πήγε εκεί τη συγκεκριμένη ημέρα» τόνισε ο σερίφης. Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ δήλωσε στο CBS, αφού επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας, ότι ο ναός «δεν επελέγη κατά τύχη».

«Είμαι βέβαιος ότι υπάρχει κάποια σχέση με αυτήν την εκκλησία, μια σχέση που θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες» συμπλήρωσε. Οι αρχές, σύμφωνα με το BBC, αποκάλυψαν ότι είχε τσακωθεί με την πεθερά του. Η πεθερά του, όπως έγινε γνωστό, είχε δεχτεί απειλητικά μηνύματα από τον Kelley τις τελευταίες μέρες.

Ο Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ αυτοκτόνησε αφού επιχείρησε να διαφύγει από το σημείο του μακελειού, είπε επιπλέον ο σερίφης της κομητείας. Τον κυνήγησαν δύο άνδρες με το φορτηγάκι τους, κατόπιν το αυτοκίνητό του εξετράπη της πορείας του και ακριβώς εκείνη τη στιγμή ο σερίφης πιστεύει πως εκείνος επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του με περίστροφο.

«Σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, πιστεύω, ενώ βρίσκονταν στον δρόμο, κατόπιν συνέβη το ατύχημα. Έφερε τραύμα από σφαίρα, το οποίο προκάλεσε ο ίδιος» εξήγησε ο σερίφης Τζο Τάκιτ στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Ο 26χρονος, που φορούσε επίσης αλεξίσφαιρο γιλέκο, άνοιξε πυρ γύρω στις 11.20 τοπική ώρα με το ημιαυτόματα τουφέκι του στην εκκλησία του Σάδερλαντ Σπρινγκς, μια αγροτική περιοχή του Τέξας με πληθυσμό 400 κατοίκων, προτού επιχειρήσει να το σκάσει.

Τον κυνήγησε ο Στίβεν Ουίλφορντ, ένας κάτοικος της περιοχής, που οπλοφορούσε. Τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε, παρά το αλεξίσφαιρο γιλέκο του. Ο Ουίλφορντ ζήτησε τη βοήθεια ενός οδηγού που περνούσε τυχαία από το σημείο και οι δύο άνδρες άρχισαν να τον καταδιώκουν για περίπου 15 χλμ, προτού ο δράστης χάσει τον έλεγχο του οχήματός του.
8 νεκροί από την ίδια οικογένεια

Μεταξύ των 26 θυμάτων βρίσκονται 8 μέλη της ίδιας οικογένειας. Ανάμεσά τους μια γυναίκα που βρισκόταν στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της και τρία από τα παιδιά της. Επιπλέον, έχασε τη ζωή της η κόρη του πάστορα του ναού, ηλικίας 14 ετών.

Ο Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ ήταν πρώην στρατιωτικός που αποτάχθηκε από την πολεμική αεροπορία αφού προσήχθη ενώπιον στρατοδικείου το 2012 για κακοποίηση της συζύγου του και του παιδιού του. Ο 26χρονος ζούσε στα περίχωρα του Σαν Αντόνιο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του Τέξας σε απόσταση 50 χλμ από την περιοχή της επίθεσης.

Η επίθεση αυτή είναι η τελευταία μιας σειράς αιματηρών περιστατικών που συγκλονίζουν τις ΗΠΑ. Πρόκεται επίσης για την πλέον πολύνεκρη επίθεση στο Τέξας. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 33.000 θάνατοι που σχετίζονται με ένοπλη βία καταγράφονται στις ΗΠΑ— μεταξύ αυτών 22.000 αυτοκτονίες— σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr