Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν απείλησε ότι θα επιτεθεί στα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία – “Είστε όλοι τρομοκράτες”

Ο Ερντογάν απείλησε ότι θα επιτεθεί στα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία – “Είστε όλοι τρομοκράτες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ευθέως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ως “τρομοκράτες” και είπε ότι “αυτή είναι η τελευταία του κουβέντα” προς τους “συμμάχους” που εξαπατούν την Τουρκία.

Πρόκειται για πρωτοφανή επίθεση του Τούρκου Προέδρου στην Ουάσιγκτον. Την ίδια κατηγορία εξαπέλυσε προς όλα τα κράτη που συμμετέχουν στον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ και συνεργάζονται με τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη Συρία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK). Οι YPG είναι η κυρίως συνιστώσα των υποστηριζόμενων από τη Δύση SDF.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα εγκαίνια του εργοστασίου παραγωγής smartphones και tablets, Vestel Venus στην περιοχή της Μαγνησίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου ότι «κανένα νόμιμο κράτος δεν θα κράταγε τους στρατιώτες του και τους τρομοκράτες στο ίδιο μέρος με τους τρομοκράτες. Για εμάς, όποιος είναι μαζί με τους τρομοκράτες είναι τρομοκράτης».

Η εφημερίδα Hürriyet σε σαββατιάτικο δημοσίευμά της επισημαίνει τις δηλώσεις αυτές ως «την τελευταία λέξη αναφορικά με τη Δύση και τις ΗΠΑ».

Και η εφημερίδα Habertürk επισημαίνει από την πλευρά της ότι οι δηλώσεις Ερντογάν ήταν «ένα μήνυμα προς τις ΗΠΑ για το Σιντζάρ» ενώ υπογραμμίζει ότι ο Ερντογάν φέρεται ακόμη να δήλωσε ότι αυτό ήταν «η τελευταία του λέξη» προς εκείνους που έχουν εξαπατήσει την Τουρκία με δηλώσεις ότι είναι σύμμαχοι και στρατηγικοί εταίροι.

«Θα καταστρέψουμε όλα τα στρατόπεδα τρομοκρατών που θα εντοπίσουμε στη Συρία και στο Ιράκ. Αυτό θα πρέπει να είναι γνωστό. Εκείνοι που έχουν κάτι να κρύψουν εκεί θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους. Οι επιχειρήσεις μπορεί να επεκταθούν οποιαδήποτε στιγμή και σε άλλες περιοχές. Μην παρεξηγηθείτε» φέρεται να δήλωσε ο Πρόεδρος Ερντογάν.

Να σημειωθεί ότι στα στρατόπεδα αυτά συνυπάρχουν οι Κούρδοι μαχητές με Αμερικανούς και άλλους δυτικούς στρατιώτες. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ευθέως με επίθεση στις δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού.

Να σημειωθεί ότι αυτή η νέα έκρηξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γίνεται ενώ επίκειται επίσκεψή του στην Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου. Η Ελλάδα συμμετέχει στον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr