Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραληρεί ο Ερντογάν: Η Συνθήκη της Λωζάνης προκάλεσε πολλές ζημίες στην Τουρκία

Παραληρεί ο Ερντογάν: Η Συνθήκη της Λωζάνης προκάλεσε πολλές ζημίες στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακόμη και στην επέτειο του θανάτου του ιδρυτή της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δίστασε να αμφισβητήσει ευθέως τη Συνθήκη της Λωζάνης, που όρισε τα σύνορα της χώρας της οποίας ηγείται σήμερα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας κατά την τελετή που διοργανώθηκε στο Προεδρικό Παλάτι με αφορμή την 79η επέτειο του θανάτου του Ατατούρκ ανέφερε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης προκάλεσε πολλές ζημίες στην Τουρκία κια ότι είναι η βασική αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, στα νότια σύνορά της.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε, «αναγκαστήκαμε να αποδεχτούμε τους όρους της Συνθήκης της Λωζάνης, όπου μας έδιναν σύνορα λιγότερα από αυτά που ήμασταν διατεθειμένοι να αποδεχτούμε. Η Συνθήκη της Λωζάνης, μαζί με οφέλη, είχε και πολλές απώλειες.

Μιλώντας για τις απώλειες απο την Συνθήκη της Λωζάνης ή μιλώντας ακόμη και για τα οφέλη της, δεν σημαίνει ότι οι απώλειες αυτές δεν υφίστανται. Αφήνοντας στην άκρη τις οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις, αυτό που λέω είναι ότι οι υποχωρήσεις που έγιναν με το Εθνικό Συμβόλαιο ήταν η κυριότερη αιτία για τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει η χώρας μας σήμερα στα νότια σύνορά της.

“Η σημερινή Τουρκία δεν είναι σαν τη χθεσινή Τουρκία”

Αν δεν ήταν αυτές οι υποχωρήσεις, δεν θα ήμασταν εδώ που ήμαστε, να ξέρετε, να θυμάστε… Αυτοί που μας πήγαν πίσω τότε με τον Εθνικό Συμβόλαιο, τώρα θέλουν να αφήσουμε στην άκρη ακόμη και τη Λωζάνη και να μας πάνε στην Συνθήκη των Σεβρών. Αλλά υπάρχει κάτι που δεν ξέρουν: η σημερινή Τουρκία δεν είναι σαν τη χθεσινή Τουρκία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr