Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγνωστοι βανδάλισαν άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια – Υστερία από ψευδομακεδόνες

Άγνωστοι βανδάλισαν άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια – Υστερία από ψευδομακεδόνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Μέγας Αλέξανδρος, Σκόπια,

Άγνωστοι δράστες βανδάλισαν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία «Αλεξάνδρεια» στο κέντρο της πόλης Πρίλεπ του σκοπιανού κρατιδίου.

Το άγαλμα στήθηκε το 2006 και αποτελεί δωρεά από την επιχειρηματία και πολιτικό Γκιοργκία Τζορτζ Ατανασόφσκι.

«Ο δήμος του Πρίλεπ καταδικάζει έντονα τον βανδαλισμό και τη βλάβη που υπέστη το μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από άγνωστους δράστες, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία της Αλεξάνδρειας, σπάζοντας το δόρυ του.

»Η υπόθεση αναφέρθηκε στον αστυνομικό σταθμό του Πρίλεπ και περιμένουμε τις αρμόδιες Αρχές να εντοπίσουν τους δράστες το συντομότερο δυνατόν.

»Θέλουμε, επίσης να τονίσουμε ότι το άγαλμα θα αποκατασταθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου που αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σημειώνουμε ότι αγάλματα και μνημεία του Αλεξάνδρου δεν έχουν στηθεί μόνο στη πρωτεύουσα Σκόπια αλλά και σε άλλες πόλεις του πολυεθνικού κρατιδίου και η ελληνική πλευρά οφείλει να απαιτήσει να αφαιρεθούν όλα αυτά τα μνημεία ψευδοϊστορίας, σφετερισμού και αλυτρωτισμού.

Εδώ όμως, με αφορμή τον βανδαλισμό, βλέπουμε τη δημοτική Αρχή του Πρίλεπ να βεβαιώνει ότι το άγαλμα θα αποκατασταθεί. Ούτε κουβέντα για αφαίρεση.

Με αφορμή το περιστατικό, μια ομάδα ακροδεξιών οπαδών του ψευδομακεδονισμού, της λεγόμενης «Μακεδονικής Συμμαχίας», ζήτησε από τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αποτελεσματικά το περιστατικό, να βρουν γρήγορα τους δράστες, να κινήσουν διαδικασία για την ευθύνη τους που θα λειτουργήσει αποθαρρυντικά σε όλους εκείνους που τον τελευταίο καιρό έχουν κίνητρα για να εμποδίσουν την ιστορική, πολιτιστική σύνδεση του «μακεδονικού» [του βουλγαρόφωνου δηλαδή] λαού με την Αρχαία Μακεδονία και τον χαρακτήρα και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι αλυτρωτικές προκλήσεις δεν έχουν τελειωμό και παρά τις επίσημες εξαγγελίες Ζάεφ οι ακροδεξιοί ψευδομακεδόνες που εκφράζονται και από το κόμμα του Γκρουέφσκι δεν ηρεμούν.

Να σημειωθεί ότι στην ασπίδα του εν λόγω αγάλματος είναι ανάγλυφο το Αστέρι της Βεργίνας, το οποίο από την Ενδιάμεση Συμφωνία οι Σκοπιανοί απαγορεύεται να χρησιμοποιούν. Το εν λόγω μνημείο είναι από μόνο του παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και πρέπει να αφαιρεθεί πάραυτα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr