Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη ο εθνικιστής βουλευτής Άλμπιν Κούρτι με εντολή του εισαγγελέα Πρίστινας

Συνελήφθη ο εθνικιστής βουλευτής Άλμπιν Κούρτι με εντολή του εισαγγελέα Πρίστινας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο βουλευτής και πρώην αρχηγός του εθνικιστικού κινήματος «Αυτοδιάθεση», Άλμπιν Κούρτι, συνελήφθη βάσει εντάλματος που εξέδωσε ο γενικός εισαγγελέας της Πρίστινας.

Η σύλληψη του έγινε μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου και μαζί του συνελήφθησαν άλλοι δύο βουλευτές της ίδιας πολιτικής παράταξης.

Το ένταλμα σύλληψης για τους τρεις βουλευτές εκδόθηκε διότι δεν παρουσιάστηκαν στη δίκη όπου είναι κατηγορούμενοι για τη χρήση δακρυγόνων στις συνεδριάσεις της Βουλής του Κοσόβου.

Σημειώνεται ότι οι βουλευτές του κινήματος «Αυτοδιάθεση» πολλές φορές εμπόδισαν την ομαλή λειτουργία του Κοινοβουλίου ενεργοποιώντας δακρυγόνα μέσα στην αίθουσα.

Η τακτική αυτή, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στα μέσα Οκτωβρίου του 2015, αποτελούσε μία μορφή αντίδρασης των εθνικιστών για τη συμφωνία σύστασης της Ένωσης Σερβικών Δήμων του Κοσόβου, η οποία αποτελούσε μέρος της συμφωνίας των Βρυξελλών μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, αλλά και για τη συμφωνία οριοθέτησης των συνόρων με το Μαυροβούνιο.

Το κίνημα «Αυτοδιάθεση» είχε αναλάβει την ευθύνη για όλες τις επιθέσεις με δακρυγόνα, επισημαίνοντας στα ανακοινωθέντα που εξέδιδε, ότι δεν θα σταματήσουν αν δεν ακυρωθούν αυτές οι δύο συμφωνίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

24χρονος Αλβανός στην Πέλλα καταδικάστηκε για βιασμό ανηλίκου

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr