Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

220 Αμερικανίδες στρατιωτίνες κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης

220 Αμερικανίδες στρατιωτίνες κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσότερες από 220 Αμερικανίδες που υπηρετούν στο διπλωματικό σώμα, στις ένοπλες δυνάμεις και εξειδικεύονται στον τομέα της εθνικής ασφάλειας στις ΗΠΑ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο κίνημα #metoo, όπως γνωστοποίησαν οι ίδιες σε μια ανοικτή επιστολή που έστειλαν όπου επιβεβαιώνουν ότι η σεξουαλική παρενόχληση είναι κάτι το διαδεδομένο και στο επάγγελμά τους.

Σε αυτήν την ανοικτή επιστολή που ανήρτησαν τη Δευτέρα το βράδυ στο Διαδίκτυο, αυτές οι γυναίκες καταγγέλλουν ότι βρίσκονται στο στόχαστρο παρενοχλήσεων, κακοποιήσεων και διακρίσεων, ενώ σημειώνουν ότι, όπως ακριβώς συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα, οι καταγγελίες τους παραβλέπονται.

«Εμείς επίσης, εμείς αντιμετωπίζουμε σεξουαλικές παρενοχλήσεις, σεξουαλικές επιθέσεις και κακοποιήσεις ή γνωρίζουμε γυναίκες που αυτό τους συνέβη» τονίζεται στην επιστολή.

«Δεν πρόκειται για ένα πρόβλημα που αφορά μονάχα το Χόλιγουντ, τη Σίλικον Βάλεϊ, τα ΜΜΕ ή το Κογκρέσο.

Αυτές οι επιθέσεις οφείλονται στην ανισορροπία εξουσίας και σε περιβάλλοντα που επιτρέπουν τέτοιου είδους πρακτικές επιβάλλοντας στα θύματα τη σιωπή ή κάνοντάς τα να νιώθουν ντροπή».

Μεταξύ των γυναικών που συνυπέγραψαν την επιστολή βρίσκονται γυναίκες που στελέχωναν ή στελεχώνουν υψηλόβαθμες θέσεις στο υπουργείο Άμυνας, στο υπουργείο Εξωτερικών, τον Λευκό Οίκο και τις υπηρεσίες πληροφοριών, ιδίως 60 πρώην και νυν πρέσβειρες όπως η πρώην Αμερικανίδα πρεσβευτής στο Πακιστάν Ουέντι Τσάμπερλιν, η Σούζι Τζορτζ, πρώην γενική διευθύντρια στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου και η Σάρα Σίγουολ, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Οι καταγγέλλουσες επισημαίνουν ότι παρά τον υψηλό αριθμό των γυναικών που εισέρχονται στα υπουργεία μόλις έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους, πολλές παραιτούνται στη συνέχεια ή είναι πολύ λιγότερες εκείνες που τελικά καταφέρνουν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης.

«Πολλές γυναίκες εμποδίζονται ή απομακρύνονται από τον τομέα μας από τους άνδρες που χρησιμοποιούν την εξουσία τους προκειμένου, στη χειρότερη περίπτωση, να τους επιτεθούν σεξουαλικά ή, στην καλύτερη περίπτωση, να διαιωνίζουν ένα περιβάλλον που υποβιβάζει τις γυναίκες επιβάλλοντάς του τη σιωπή, τις διασύρει, τις υποτιμά ή τις αγνοεί» υπογραμμίζουν οι υπογράφουσες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr