Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Πολωνία ελπίζει ότι με διάλογο θα αμβλύνει τις εντάσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Πολωνία ελπίζει ότι με διάλογο θα αμβλύνει τις εντάσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Πολωνία ελπίζει ότι θα μπορέσει να αμβλύνει τις εντάσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση με περαιτέρω διάλογο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, μία ημέρα αφού συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Πιστεύω γενικά ότι με επιπλέον προσπάθεια να εξηγήσουμε τις προθέσεις μας θα καταφέρουμε να αποσαφηνίσουμε παρεξηγήσεις», είπε. «Πιστεύω πως ο διάλογος θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση».

Ωστόσο απέφυγε μια ερώτηση για το εάν η Πολωνία θα είναι πρόθυμη να προσφέρει παραχωρήσεις όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματός της, που βρίσκεται στο κέντρο της διένεξης της Βαρσοβίας με τις Βρυξέλλες.

Το κυβερνών, συντηρητικό δεξιό κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) θεωρεί τις μεταρρυθμίσεις θεμελιώδες τμήμα των προσπαθειών του να μεταρρυθμίσει δημοκρατικούς θεσμούς της Πολωνίας.

Το PiS πιστεύει ότι οι μεταρρυθμίσεις χρειάζονται επειδή η χώρα έχει χάσει τις καθολικές ρίζες της και η νοοτροπία και οι δομές εξουσίας της διαπνέονται από τη μεταπολεμική κομμουνιστική περίοδό της.

Επικριτές υποστηρίζουν ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να αποκτήσει έλεγχο επί των δικαστηρίων και των δημόσιων μέσων ενημέρωσης ωθούν την Πολωνία προς μια αυταρχική διακυβέρνηση.

Το PiS πραγματοποίησε κυβερνητικό ανασχηματισμό, απομακρύνοντας από την κυβέρνηση του κ. Μοραβιέτσκι μερικούς από τους υπουργούς που δέχονται τις περισσότερες επικρίσεις, όπως οι υπουργοί Άμυνας, Υγείας, Περιβάλλοντος και Εξωτερικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Γεραπετρίτης: «Εξαιρετικής σημασίας η στήριξη της Ουκρανίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr