ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώτη στις παρανομίες η Γερμανία – Τελεσίγραφο από την Κομισιόν για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Πρώτη στις παρανομίες η Γερμανία – Τελεσίγραφο από την Κομισιόν για την ατμοσφαιρική ρύπανση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε διορία δέκα ημερών σε 9 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, -με πρώτη τη Γερμανία– προκειμένου να παρουσιάσουν μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, ώστε να μην τους παραπέμψει στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, όπως ανακοίνωσε σήμερα, μετά τη λήξη μιας συνεδρίασης στην οποία είχαν προσκληθεί 9 χώρες.

Η Επίτροπος Καρμένου Βέλα “έδωσε διορία στις χώρες-μέλη μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας για να ολοκληρώσουν τους φακέλους τους ώστε να αποφύγουν την παραπομπή τους στο Δικαστήριο” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξήγησε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος είχε καλέσει σήμερα στις Βρυξέλλες τους εκπροσώπους εννέα χωρών, (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Τσεχία, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Σλοβακία) που είχαν προειδοποιηθεί πολλές φορές ότι ξεπερνούσαν τα όρια όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων και απειλούνταν με παραπομπή στο Δικαστήριο. Οι εννέα χώρες ξεπερνούν εδώ και πολλά χρόνια τα όρια των εκπομπών ρύπων (κυρίως σε ό,τι αφορά τα μικροσωματίδια και το διοξείδιο του αζώτου) που έχουν τεθεί προκειμένου να προστατευθεί η υγεία των Ευρωπαίων πολιτών.

Μετά τη λήξη της συνάντησης η Βέλα είπε ότι “το μοναδικό πράγμα που μπορεί να αποτρέψει την Επιτροπή από το να προσφύγει στο Δικαστήριο” είναι να προταθούν μέτρα από τις χώρες αυτές που θα κριθούν επαρκή προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους χωρίς καθυστέρηση.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση θεωρείται υπεύθυνη για περισσότερους από 400.000 πρόωρους θανάτους στην ΕΕ ?χωρίς να υπολογίζονται οι άνθρωποι που πάσχουν από αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα. Η Επιτροπή εκτιμά ότι το κόστος για την οικονομία της ΕΕ ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

“Στις συνομιλίες μας, υπήρξαν κάποιες θετικές προτάσεις. Αλλά εκ πρώτης όψεως δεν είναι αρκετά σημαντικές για να αλλάξει η γενική κατάσταση”, σχολίασε η Επίτροπος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ουκρανία και μεταναστευτική πολιτική στο στόχαστρο μετά τη νίκη της γερμανικής Ακροδεξιάς στις κάλπες

ΕΛ.Α.Σ.: Ο νεοφιλελευθερισμός εγκυμονεί την Ακροδεξιά – Μόνο η κοινωνική δικαιοσύνη μπορεί να αναχαιτίσει το χάος

«Η συμφωνία της Μέκκας δεν πρόκειται για μια δεσμευτική συμφωνία» – Χάος στη Μέση Ανατολή – Όλοι οι Άραβες μιλάνε με τους Ισραηλινούς και ο καθένας μόνος του

Εκλογές στη Γερμανία: Ήττες Μερτς σε Μεκλεμβούργο και Βερολίνο, με πρωτιές AfD και Αριστεράς

Ιράκ: Έξι Γάλλοι υπήκοοι, τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr