Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το 75% των Ρεπουμπλικάνων λέει ότι το FBI “σκάβει τον λάκκο” στον Τραμπ!

Το 75% των Ρεπουμπλικάνων λέει ότι το FBI “σκάβει τον λάκκο” στον Τραμπ!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχεδόν οι τρεις στους τέσσερις υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων πιστεύουν πως το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) και το υπουργείο Δικαιοσύνης προσπαθούν να υπονομεύσουν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και μεταδόθηκε τη Δευτέρα.

Ταυτόχρονα, το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης πιστεύει πως ο Τραμπ και κάποιοι στην εκστρατεία του συνεργάστηκαν με τη Ρωσία για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ, κατηγορία που ο Αμερικανός πρόεδρος και η Μόσχα έχουν διαψεύσει επανειλημμένα.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη από την 3η ως την 5η Φεβρουαρίου, αποτυπώνει τον βαθύ διχασμό μεταξύ των Αμερικανών, σε ό,τι αφορά την προσπάθεια του Τραμπ και των Ρεπουμπλικάνων συμμάχων του να απονομιμοποιήσουν τις έρευνες για την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της εκστρατείας του με το Κρεμλίνο το 2016.

Το 73% των Ρεπουμπλικάνων θεωρεί ότι «στελέχη του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης εργάζονται για να απονομιμοποιήσουν τον πρόεδρο Τραμπ διεξάγοντας έρευνες με πολιτικά κίνητρα».

Ανάλογο ποσοστό των Δημοκρατικών πιστεύει ότι «στελέχη του ρεπουμπλικανικού κόμματος και του Λευκού Οίκου εργάζονται για να απονομιμοποιήσουν το FBI και υπουργείο Δικαιοσύνης στην έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016».

Η δημοσκόπηση υποδεικνύει πως ο Τραμπ ασκεί αξιοσημείωτη επιρροή στους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους, που ιστορικά εκφράζουν μεγάλη εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Τον Ιανουάριο του 2015, σε μια προηγούμενη δημοσκόπηση των Ipsos/Reuters, σχεδόν το 84% δήλωνε ότι έχει «θετική άποψη» για το FBI. Μόλις τον περασμένο μήνα, το 55% των Rεπουμπλικάνων διαβεβαίωνε ότι έχει «μεγάλη» εμπιστοσύνη στις αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ποσοστό πολύ υψηλότερο από το 30% που ανέφερε ότι εμπιστευόταν την κυβέρνηση Τραμπ, ή το 9% που εξέφρασε ανάλογη άποψη για το αμερικανικό Κογκρέσο.

Η έρευνα δείχνει ταυτόχρονα ότι η άποψη της κοινής γνώμης όσον αφορά την έρευνα για τη Ρωσία δεν άλλαξε.

Το 52% του δείγματος πιστεύει ότι ο Τραμπ ή κάποιο στέλεχος της εκστρατείας του συνεργάστηκε με τη Ρωσία για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου του 2016 στις ΗΠΑ και είναι πιθανό οι Αρχές «να βρουν στοιχεία για μια παράνομη σχέση μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και της Ρωσίας». Το ποσοστό αυτό δεν έχει μεταβληθεί από το 2017.

Η δημοσκόπηση έγινε μέσω Διαδικτύου, σε δείγμα 2.251 ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων 941 Δημοκρατικών και 827 Ρεπουμπλικάνων, με τα περιθώρια στατιστικού λάθους στο ±2% για όλο το δείγμα και στο ±4% για τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr