Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν σε… παράκρουση – Απείλησε τις ΗΠΑ ότι θα επιτεθεί στον αμερικανικό στρατό στη Μανμπίτζ

Ο Ερντογάν σε… παράκρουση – Απείλησε τις ΗΠΑ ότι θα επιτεθεί στον αμερικανικό στρατό στη Μανμπίτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Γιατί οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στέλνουν όπλα στη Βόρεια Συρία ακόμα και μετά την εκκαθάριση του Ισλαμικού Κράτους; Γιατί είσαστε ακόμα εδώ και αυτά τα όπλα φτάνουν; Θα πρέπει να έχετε λογαριασμούς ενάντια στην Τουρκία, το Ιράν και ίσως την Ρωσία», δήλωσε σύμφωνα με την Daily Sabah, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανοίγοντας περισσότερο το ρήγμα που υπάρχει στις σχέσεις με την Ουάσιγκτον, παραδεχόμενος με αυτή του τη δήλωση ότι είναι ανοικτά σύμμαχος με το Ιράν και τη Ρωσία απέναντι στη Δύση.

Κάλεσε δε τις ΗΠΑ για μια ακόμη φορά να φύγουν από τη Μανμπίτζ της Συρίας καθώς η Τουρκία σκοπεύει να τη δώσει στους «πραγματικούς ιδιοκτήτες».

Στο πλαίσιο αυτών των δηλώσεων, ο Ερντογάν ανέφερε επίσης πως η Τουρκία δεν πρόκειται να αγοράσει αμυντικά συστήματα, λογισμικό ή προϊόντα από το εξωτερικό εκτός εάν υπάρξει έκτακτη ανάγκη.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ερντογάν δεσμεύθηκε για την ανάπτυξη εγχώριων στρατιωτικών σχεδίων και συστημάτων.

Μιλώντας σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος AKP, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με ξένες αμυντικές εταιρίες που θα δεχθούν τους όρους της Άγκυρας, αλλά αυτό δεν θα οδηγήσει σε αγορές έτοιμων συστημάτων.

Η πόλη της Μανμπίτζ και η περιοχή της -στη βορειοδυτική Συρία– ελέγχονται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που απελευθέρωσαν την περιοχή από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και στο πλευρό τους έχουν αναπτυχθεί αμερικανικά στρατεύματα.

Η Μανμπίτζ, στα ελληνικά Ιεράπολις, καταλήφθηκε από τους εξεγερμένους στις 20 Ιουλίου 2012. Τον Ιανουάριο του 2014 η πόλη καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος και οι τζιχαντιστές έδιωξαν τους «μετριοπαθείς» ισλαμιστές.

Τον Ιούνιο του 2016 οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ξεκίνησαν στρατιωτική επιχείριση για την απελευθέρωση της πόλης υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ. Στις 12 Αυγούστου 2016 η Μανμπίτζ απελευθερώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πράκτορες επιρροής» θα χαρακτηρίζονται στην Τουρκία οι δημοσιογράφοι «ξένων συμφερόντων»

Προκαλεί ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους: Η Κύπρος είναι τουρκικό νησί

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Τουρκία: Φουντώνουν οι φήμες για σχέδιο συνομωσίας ή πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν

Καταγγελίες για σεξουαλικά εγκλήματα κατά του μάγου Κόπερφιλντ – Τις νάρκωνε πριν επιτεθεί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr