Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι συμφώνησαν με τους Αμερικανούς να καταλάβουν τη Μανμπίτζ

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι συμφώνησαν με τους Αμερικανούς να καταλάβουν τη Μανμπίτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ζώνη ασφαλείας» γύρω από τη βορειοδυτική συριακή πόλη Μανμπίτζ, που ελέγχεται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), διεκδικούν να σχηματίσουν οι Τούρκοι και διαδίδουν ότι σε αυτό τον σχεδιασμό δήθεν συμφωνούν και οι ΗΠΑ.

Ωστόσο, επειδή τα τουρκικά ψέματα δεν μπορούν να σταθούν για πολύ, ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι αυτό γύρω από τη Μανμπίτζ θα πραγματοποιηθεί μόνο «εάν η Ουάσινγκτον τηρήσει τις υποσχέσεις της». Δηλαδή και διαδίδουν κατά πάσα πιθανότητα ψέμματα και φροντίζουν να εμφανίσουν ως ψεύτες τους άλλους.

Ο Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber πως η συμφωνία ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον για τη Μανμπίτζ είναι «δεσμευτική» και πως μια αλλαγή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν θα αλλάξει τη συμφωνία ακόμη και αν οδηγήσει σε μια καθυστέρηση μίας έως δύο εβδομάδων.

Οι Τούρκοι αναφέρονται σε κάποια υποτιθέμενη συμφωνία που έχουν κάνει με τους Αμερικανούς για τη Μανμπίτζ, για την οποία οι Κούρδοι δηλώνουν άγνοια και οι Αμερικανοί δεν έχουν πει κουβέντα.

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: Ή οι Αμερικανοί «πούλησαν» τους Κούρδους, πράγμα εξαιρετικά απίθανο, ή η τουρκική κυβέρνηση διαδίδει ψευδείς ειδήσεις με την ελπίδα να γίνουν αληθινές.

Να σημειωθεί ότι στη Μανμπίτζ στο πλευρό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) έχουν αναπτυχθεί και αμερικανικά στρατεύματα.

Εξωτερική πολιτική «ψυχιατρείου» κάνει η Άγκυρα γιατί νομίζει ότι λόγω μεγέθους της και γειτνίασης με την Ευρώπη δεν θα τη βομβαρδίσει κανείς. Πράγματι, προς το παρόν έτσι είναι, αλλά υπάρχουν και κόκκινες γραμμές που σαν τις περάσει η Τουρκία δεν θα υπάρξει επιστροφή.

Η Τουρκία θα «κρατήσει» δική της την Εφρίν

Επίσης, αναφερόμενος ο Ιμπραήμ Καλίν και στην τουρκική επίθεση «Κλάδος Ελαίας» στο κουρδικό θύλακα της Εφρίν, επίσης στη βορειοδυτική Συρία, είπε πως η Άγκυρα όταν καταλάβει την Εφρίν δεν θα την παραδώσει στη συριακή κυβέρνηση.

Ο Καλίν πρόσθεσε ότι η Τουρκία αναμένει πως οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί της ισλαμιστές μισθοφόροι θα εκκαθαρίσουν «πολύ σύντομα» τη συριακή πόλη Εφρίν και πρόσθεσε πως η Άγκυρα δεν προτίθεται να παραδώσει την πόλη στη συριακή κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής επίθεσής της στην περιοχή.

Και ενδιάμεσοι της Αλ Κάιντα

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου είπε ακόμη πως η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT εργάζεται προκειμένου να εξασφαλίσει την αποχώρηση των ισλαμιστών του Μετώπου Αλ Νούσρα (συριακή Αλ Κάιντα) από τα πολιορκούμενα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, την Ανατολική Γούτα.

Την περασμένη εβδομάδα, η συριακή τζιχαντιστική οργάνωση Τζαΐς Αλ Ισλάμ γνωστοποίησε πως συμφώνησε να απομακρύνει τους τζιχαντισές της Ταχρίρ Αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα) που κρατούνται σε φυλακές της στην Ανατολική Γούτα προς την τζιχαντοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ.

Πολεμικός Χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με γαλάζιο χρώμα τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή. Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση της Συρίας. Με πράσινο σκούρο απεικονίζονται οι περιοχές της Αλ Κάιντα (Ταχρίρ Αλ Σαμ) και με πράσινο ανοιχτό η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr