ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, Εμπόριο Ναρκωτικών, Ναρκωτικά, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ροντρίγκο Ντουτέρτε, Φιλιππίνες,


















































Ιρανικό τελεσίγραφο στον Τραμπ: «Αν μας χτυπήσετε, τινάζουμε στον αέρα την ενέργεια του Κόλπου»
Έντονη αντιπαράθεση Τραμπ-Χέγκσεθ για τις ελλείψεις πυραύλων που περιορίζουν τα πλήγματα στο Ιράν
Έρχεται θερμή εισβολή: Ποιες πόλεις θα «χτυπήσουν» 40αρια
ΕΛ.Α.Σ.: Ο Μητσοτάκης ζητά και τρίτη τετραετία για ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ τίποτα! - Τα ψέματά του για τη βιομηχανία
Η ΕΛ.Α.Σ. προειδοποιεί τον Μητσοτάκη: Σε έναν πόλεμο οι πυρηνικές εγκαταστάσεις μπορούν να γίνουν στόχος του εχθρού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η απόσυρση των Φιλιππίνων από την ιδρυτική συνθήκη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δεν επηρεάζει την προκαταρκτική έρευνα που έχει ξεκινήσει αναφορικά με τον αιματηρό πόλεμο τον οποίο έχει εξαπολύσει ο πρόεδρος Ροντρίγο Ντουτέρτε εναντίον των εμπόρων ναρκωτικών, ανακοίνωσε το δικαστήριο.
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο επεσήμανε ότι ενημερώθηκε από τον ΟΗΕ ότι οι Φιλιππίνες ξεκίνησαν επισήμως στις 17 Μαρτίου τη διαδικασία για την απόσυρσή τους από την ιδρυτική συνθήκη του.
Για να οριστικοποιηθεί η απόσυρση της χώρας από το διεθνές δικαστήριο θα χρειαστεί ένας χρόνος.
«Η απόσυρση δεν επηρεάζει τις τρέχουσες διαδικασίες ή οποιοδήποτε άλλο θέμα εξεταζόταν ήδη από το δικαστήριο πριν από την ημερομηνία κατά την οποία οριστικοποιείται αυτή», εξηγεί στην ανακοίνωσή του το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Ο Ρ. Ντουτέρτε ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι Φιλιππίνες θα αποσυρθούν από την ιδρυτική συνθήκη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, καταγγέλλοντας ότι οι εισαγγελείς του δικαστηρίου δεν τον αντιμετωπίζουν με δίκαιο τρόπο.
Προς το παρόν δεν έχει αρχίσει επίσημη έρευνα για τον κ. Ντουτέρτε, αν και εισαγγελείς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου διεξάγουν «προκαταρκτική εξέταση» για τον πόλεμο που διεξάγει η κυβέρνησή του εναντίον των ναρκωτικών.
Ο Ρ. Ντουτέρτε, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος το 2016, έχει δεσμευτεί να εξαλείψει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών εξαπολύοντας μια εκστρατεία με δεκάδες χιλιάδες θύματα.
Από την εκλογή του περίπου 4.000 άνθρωποι που είναι ύποπτοι για λαθρεμπόριο ή για χρήση ναρκωτικών ουσιών έχουν σκοτωθεί από την αστυνομία, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.
Οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών πιθανόν να είναι ο τριπλάσιος.























































