Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

200.000 εκτοπισμένοι από την Εφρίν κοιμούνται στη γη – Ανθρωπιστική τραγωδία

200.000 εκτοπισμένοι από την Εφρίν κοιμούνται στη γη – Ανθρωπιστική τραγωδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δραματική είναι η κατάσταση χιλιάδων εκτοπισμένων, που εγκατέλειψαν τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία για να γλιτώσουν από την τουρκική κατοχή.

Περισσότεροι από 200.000 Εφρινιώτες «που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη και την περιοχή, με πολλούς να μην έχουν που να μείνουν, κοιμούνται στη γη σε χωράφια ή μέσα στα αυτοκίνητά τους», δήλωσε ο συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του καντονιού της Εφρίν, Χεβί Μουσταφά.

Εξαιτίας της ανθρωπιστικής κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, πολλοί πολίτες είναι άρρωστοι και ορισμένοι έχουν ήδη πεθάνει από τις κακουχίες.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Υπάρχει έλλειψη τροφίμων και πόσιμο νερού. Γιατροί δεν υπάρχουν και δεν υπάρχουν και φάρμακα. Ορισμένοι πρόσφυγες είναι τραυματισμένοι, οι περισσότεροι έφυγαν προς στην περιοχή της Σέχμπα (σ.σ. στην ύπαιθρο της Μανμπίτζ), όπως επίσης άλλοι έχουν κατευθυνθεί προς άλλους οικισμούς».

Σύμφωνα με τον Μουσταφά καμία ανθρωπιστική οργάνωση, εκτός από τον Συριακό Αραβικό Ερυθρό Σταυρό και τον Κουρδικό Ερυθρό Σταυρό, δεν έχουν παράσχει βοήθεια στους πρόσφυγες από την Εφρίν.

«Θα προσπαθήσουμε επίσης να παράσχουμε όλη τη δυνατή βοήθεια, αλλά οι πόροι μας δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων», είπε ο ίδιος.

Η Τουρκία με ισλαμιστές μισθοφόρους της ξεκίνησε την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας» για την κατάληψη της Εφρίν στις 20 Ιανουαρίου.

Την Κυριακή 18 Μαρτίου το πρωί ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφορικές συμμορίες που τον ακολουθούν κατέλαβε την πόλη της Εφρίν, αφού προηγουμένως οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αποφάσισαν να εκκενώσουν την πόλη για να μην προκληθεί μακελειό μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr