Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτή είναι η Ιρανή ακτιβίστρια που πυροβολούσε στα κεντρικά του YouTube (φωτο+βίντεο)

Αυτή είναι η Ιρανή ακτιβίστρια που πυροβολούσε στα κεντρικά του YouTube (φωτο+βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων 38χρονη Νασίμ Αγκντάμ, οι γονείς της οποίας ήταν από το Ιράν, αναγνωρίστηκε τελικά ως η δράστης πίσω από την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του YouTube το μεσημέρι της Τρίτης (3/4) στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Αγκντάμ υποστήριζε ότι το YouTube λογόκρινε τα βίντεό της και γι’ αυτό, μάλιστα, είχε ανεβάσει και ένα βίντεο κατηγορώντας τους διαχειριστές της πλατφόρμας ότι επεξεργάστηκαν τα βίντεό της με αποτέλεσμα να μην έχουν views. «Δεν υπάρχουν ίσες ευκαιρίες στο YouTube» ακούγεται να λέει η Αγκντάμ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η Αγκντάμ πυροβόλησε περισσότερες από 20 φορές πριν να βάλει τέλος στη ζωή της αφού πρώτα τραυμάτισε τρια άτομα.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο σύντροφός της Αγκντάμ, ένας άνδρας ηλικίας 36 ετών ο οποιος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αν και αυτή η εκδοχή δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Οι άλλες δύο τραυματίες είναι γυναίκες, μια 32χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά και μια 27χρονη η οποία της κατάστασης κρίνεται μη σοβαρή.

Στις 20 Φεβρουαρίου το YouTube ενεργοποίησε μια νέα πολιτική διαφήμισης που αφαιρούσε έσοδα σε κανάλια με λιγότερους από 1.000 συνδρομητές και 4.000 ώρες θέασης.

Το χρονικό

Χαοτική κατάσταση επικράτησε για ώρα την Τρίτη στα κεντρικά γραφεία του ιστοτόπου YouTube στην Καλιφόρνια, όπου μια γυναίκα άνοιξε πυρ, προκαλώντας την πανικόβλητη έξοδο των εργαζόμενων και τη μαζική κινητοποίηση της αστυνομίας, πριν η ύποπτη βρεθεί νεκρή, με την αστυνομία να διευκρινίζει πως πιθανότατα αυτοκτόνησε.

«Έχουμε τέσσερα θύματα. Διακομίστηκαν όλα σε νοσοκομείο, με τραύματα που προκλήθηκαν από ένα πυροβόλο όπλο. Έχουμε ένα άτομο που απεβίωσε από τραύματα που προκάλεσε το ίδιο στον εαυτό του. Και, αυτή τη στιγμή, θεωρούμε πως πρόκειται για το άτομο που άνοιξε πυρ», είπε ο Εντ Μπαρμπερίνι, ο επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη Σαν Μπρούνο, όπου εκτυλίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα.

Σύμφωνα με μαρτυρία που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η γυναίκα εισέβαλε την ώρα του μεσημεριανού γεύματος κι άρχισε να πυροβολεί. Φαινόταν να έχει στόχο «έναν άνθρωπο συγκεκριμένα».

Η αστυνομία άρχισε να ενημερώνεται για τις πρώτες κλήσεις στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 911 στις 12.46 τοπική ώρα (22.46 ώρα Ελλάδας).

Υπάλληλοι του YouTube αφηγήθηκαν ότι επικράτησε πανικός, καθώς σχεδόν οι πάντες άρχισαν να τρέχουν προς τις εξόδους των κεντρικών γραφείων της εταιρείας, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Ένας υπάλληλος είπε ότι είδε αίματα στο δάπεδο.

Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα που εικονίζουν υπαλλήλους του YouTube καθώς βγαίνουν από το κτίριο με τα χέρια υψωμένα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr