ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIS, Αμπάς Ιμπραήμ, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Λίβανος, Μέση Ανατολή, Συρία,

















































Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ
Στην πατρική εστία του Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο Νίκος Δένδιας προσκεκλημένος στη Σλάβα του Σέρβου Προέδρου - Ο ιερός συμβολισμός
Οι Τούρκοι με ψέματα προσπαθούν να «ξορκίσουν» την κουρδική αυτονομία στη Συρία
Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής - Η κατάσταση της υγείας του
Ο Ζελένσκι αφού πήρε 90 δισ. από την Ε.Ε. την απαξιώνει: «Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εξαπλώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή, όπου μια νέα βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε σιιική συνοικία στη νότια Βηρυτό, τραυματίζοντας 19 άτομα.
Συγκεκριμένα, βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε το αυτοκίνητό στο οποίο επέβαινε κοντά σε ένα σημείο ελέγχου και σε κατάστημα όπου κόσμος παρακολουθούσε αγώνα του Μουντιάλ.
Η επίθεση γίνεται τρεις ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας ανώτατου αξιωματικού της Γενικής Ασφάλειας, του στρατηγού Αμπάς Ιμπραήμ.
Οι εξαιρετικά ευαίσθητες ισορροπίες του Λιβάνου έχουν πληγεί εξαιτίας του γειτονικού συριακού εμφυλίου, με εκρήξεις βίας. Η προέλαση της σουνιτικής ISIS στο Ιράκ, που έχει επίσης ισχυρή παρουσία στη Συρία, έχει ανησυχήσει και τη Βηρυτό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο συνελήφθησαν μέλη ενός πυρήνα της τζιχανιστικής ομάδας στη λιβανέζικη πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, λίγες ώρες πριν την επίθεση της Δευτέρας αναζητούνταν δύο άτομα που επρόκειτο να προχωρήσουν σε επίθεση αυτοκτονίας.
Σύμφωνα με ένα φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την έκρηξη πολλά αυτοκίνητα τυλίχτηκαν στις φλόγες, σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές σε σπίτια ενώ πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά και ασθενοφόρα μετέφεραν τραυματίες σε νοσοκομεία.
Η πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας που ζήτησε να μην κατονομαστεί, ανέφερε ότι η έκρηξη έγινε σε συνοικία της πρωτεύουσας του Λιβάνου που κατοικείται κυρίως από υποστηρικτές της σιιτικής ομάδας Αμάλ, που είναι σύμμαχος του μαχητικού κινήματος της Χεζμπολάχ.






















































