Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τη Μόσχα θα επισκεφτεί ο ρωσόφιλος Πρόεδρος της Βουλγαρίας με «άνοιγμα» στο ρωσικό φυσικό αέριο

Τη Μόσχα θα επισκεφτεί ο ρωσόφιλος Πρόεδρος της Βουλγαρίας με «άνοιγμα» στο ρωσικό φυσικό αέριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρουμέν Ράντεφ θα επισκεφθεί τη Ρωσία στο διάστημα 21-22 Μαΐου, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS εκπρόσωπος της βουλγαρικής πρεσβείας στην Μόσχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βουλγαρικής Προεδρίας, η επίσκεψη του επικεφαλής του βουλγαρικού κράτους θα συμπέσει με τον εορτασμό της ημέρας βουλγαρικής κουλτούρας και γραφής.

Η βουλγαρική Προεδρία διευκρίνισε ότι εξετάζονται επίσης οι ημερομηνίες της πιθανής επίσκεψης του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν στην Βουλγαρία.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος, σε σύντομη ενημέρωση, αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του στην Ρωσία, υπογραμμίζοντας ότι «η συμβολή της Βουλγαρίας στον παγκόσμιο και ανθρώπινο πολιτισμό δεν μπορεί να είναι όμηρος της πολιτικής αντιπαράθεσης».

«Συγκεκριμένα την περίοδο της αντιπαράθεσης είναι που πρέπει να διατηρούμε τον διάλογο.

»Πρέπει να αναζητούμε τα κοινά μας συμφέροντα στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και να αναζητούμε τις δυνατότητες που απαιτούνται για να μειωθεί η ένταση», δήλωσε ο κ. Ράντεφ.

Πρόσθεσε δε ότι στόχος της Βουλγαρίας είναι να πετύχει τη διαφοροποίηση όσον αφορά στις προμήθειες φυσικού αερίου και ενεργειακών πόρων.

«Σε σχέση με αυτό πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε περισσότερες θέσεις (προμήθειες) και διελεύσεις, και αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ασφάλεια, μεγάλες δυνατότητες και πιο χαμηλές τιμές», επεσήμανε ο αρχηγός του βουλγαρικού κράτους.

Προηγουμένως ο Ράντεφ είχε χαρακτηρίσει τις σχέσεις με τη Ρωσία στρατηγικής σημασίας.

Στα τέλη Μαρτίου ο Βούλγαρος πρεσβευτής στην Μόσχα είχε ανακληθεί στην Σόφια για διαβουλεύσεις με αφορμή την υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ, ωστόσο η Βουλγαρία δεν προχώρησε στην απέλαση ρώσων διπλωματών σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Βρετανία.

Ο πρόεδρος Ράντεφ προέρχεται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο είναι μετεξέλιξη του κυβερνώντος κομμουνιστικού επί υπαρκτού σοσιαλισμού και διακρίνεται για τις φιλορωσικές θέσεις του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr