Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πανικός στις Βρυξέλλες: Σχηματίστηκε κυβέρνηση «Πέντε Αστέρων» και «Λέγκας» στην Ιταλία

Πανικός στις Βρυξέλλες: Σχηματίστηκε κυβέρνηση «Πέντε Αστέρων» και «Λέγκας» στην Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας φαίνεται πως κατέληξαν το ευρωσκεπτικιστικό «Κίνημα των Πέντε Αστέρων» και η ακροδεξιά «Λέγκα του Βορρά», με τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών να αποδίδουν καρπούς.

Όπως αναφέρει η «The Wall Street Journal», μετά τις επαφές που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι ηγεσίες των δύο πολιτικών κομμάτων ήρθαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία για τα βασικά σημεία του κυβερνητικού προγράμματος.

Πηγές από την Ιταλία θεωρούν ότι οι διαβουλεύσεις του τελευταίου διημέρου προλειαίνουν το έδαφος για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας το ακριβώς επόμενο χρονικό διάστημα.

Εφόσον τελικώς επιβεβαιωθούν τα παραπάνω σενάρια, τότε θα πρόκειται για μία μεγάλη νίκη των αντισυστημικών κομμάτων της Ευρώπης, καθώς τόσο το Κίνημα των Πέντε Αστέρων όσο -κυρίως- η Λέγκα του Βορρά εμφορούνται από έντονο ευρωσκεπτικισμό.

Η ακριβής σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, με τα ονόματα του πρωθυπουργού και των υπουργών να παραμένουν υπό διαπραγμάτευση.

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου, το κόμμα του Λουίτζι ντι Μάιο έλαβε το 32% των ψήφων, ενώ η Λέγκα του Βορρά -υπό την προεδρία του Ματέο Σαλβίνι– έλαβε το 17%.

Την ίδια ώρα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι δύο πλευρές έχουν καταγράψει σημαντική σύγκλιση ως προς τη μείωση των φόρων και τη λήψη μέτρων για την παράνομη μετανάστευση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν λέει τα καλύτερα για την Ιταλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr