Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουλάχιστον 9 άμαχοι νεκροί σε επιχείρηση εναντίον των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 9 άμαχοι νεκροί σε επιχείρηση εναντίον των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον εννέα άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και οκτώ τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα και ένα παιδί, σε επιχείρηση που πραγματοποίησαν αργά χθες βράδυ Δευτέρας οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ, δήλωσαν Αφγανοί αξιωματούχοι, επισημαίνοντας το γεγονός ότι οι μάχες με Ταλιμπάν συνεχίζονται σε όλο το Αφγανιστάν.

Ο εκπρόσωπος μάλιστα της επαρχιακής κυβέρνησης Αταουλάχ Χογιάνι, ισχυρίστηκε ότι όλα τα θύματα ανήκαν στην οικογένεια του προέδρου της Γερουσίας. Την ίδια ώρα ορισμένοι ντόπιοι υπολογίζουν τους νεκρούς της επιχείρησης αυτής σε 12 και τους τραυματίες σε 28.

Το περιστατικό αυτό υπογραμμίζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Αφγανοί άμαχοι καθημερινά στη χώρα τους, όπου εντείνονται οι μάχες από τον περασμένο μήνα που οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν την ετήσια εαρινή επιχείρησή τους κατά των δυνάμεων ασφαλείας στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που υπάρχουν από την Αποστολή Αρωγής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, συνολικά 763 άμαχοι σκοτώθηκαν και 1.495 τραυματίστηκαν τους τρεις πρώτους μήνες φέτος στη χώρα.

Περίπου ο ίδιος αριθμός νεκρών και τραυματιών είχε καταγραφεί και τους τρεις πρώτους μήνες των δύο προηγούμενων ετών.

Η βία έχει εξαπλωθεί στο Αφγανιστάν τις τελευταίες εβδομάδες κατά τις οποίες μαίνονται σφοδρές μάχες σε επαρχίες που εκτείνονται από την Μπανταχσάν, την Μπαγλάν και την Φάριαμπ στον βορρά ως την Φάραχ στα δυτικά, όπου οι Ταλιμπάν απειλούσαν μάλιστα για σύντομο χρονικό διάστημα να καταλάβουν την πρωτεύουσα της, και την Γάζνι στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν εξάλλου σήμερα ότι τώρα απειλείται σοβαρά μια κεντρική περιοχή στην επαρχία Ουρουζγκάν, η οποία βρίσκεται πάνω σε κεντρική αρτηρία διέλευσης των επαρχιών Χελμάντ και Κανταχάρ, οι οποίες έχουν σημαντική παραγωγή ναρκωτικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr