Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντεμιρτάς: Φασισμός για την Τουρκία αν επανεκλεγεί ο Ερντογάν

Ντεμιρτάς: Φασισμός για την Τουρκία αν επανεκλεγεί ο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για κίνδυνο διολίσθησης της Τουρκίας στον φασισμό εάν επανεκλεγεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με διευρυμένες εξουσίες, έκανε λόγο ο φυλακισμένος υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) για την προεδρία της χώρας στις εκλογές της 24ης Ιουνίου, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ντεμιρτάς σημείωσε πως στόχος του είναι «η υπεράσπιση της δημοκρατίας ενάντια στην μονοκρατορία»

Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος, βρίσκεται στη φυλακή από τον Νοέμβριο του 2016 και αντιμετωπίζει κατηγορίες που επισύρουν κάθειρξη έως και 142 ετών. Κατηγορείται για διασυνδέσεις με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), με τον ίδιο να αρνείται όλες τις κατηγορίες και να κάνει λόγο για πολιτική δίωξη.

«Θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε το φασισμό να γίνει θεσμός και την πρόκληση ακόμη μεγαλύτερης ζημιάς στην κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως σε περίπτωση εκλογή του θα άρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα εισάγει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις το ταχύτερο δυνατό και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επαναφορά σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο Ντεμιρτάς έχει ελάχιστες πιθανότητες να περάσει στον δεύτερο γύρο, ωστόσο, ο ίδιος παραμένει αισιόδοξος παρά τα μειονεκτήματα της διεξαγωγής της προεκλογικής του εκστρατείας μέσα από τη φυλακή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr