Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ο Διεθνής Συνασπισμός δεν έχει πρόθεση να πολεμήσει ενάντια στη συριακή κυβέρνηση»

«Ο Διεθνής Συνασπισμός δεν έχει πρόθεση να πολεμήσει ενάντια στη συριακή κυβέρνηση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, Τόμας Γουίλ, δήλωσε την Τρίτη ότι οι συμμαχικές δυνάμεις στη Συρία δεν έχουν πρόθεση να πολεμήσουν ενάντια στη συριακή κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ στο Russia Today την προηγούμενη εβδομάδα, ο Τόμας Γουίλ αποσαφήνισε ότι οι Συμμαχικές δυνάμεις δεν βρίσκονται στη Συρία για να συμμετάσχουν στον εμφύλιο πόλεμο, όπως και ότι «δεν προσπαθούμε να πολεμήσουμε με τις δυνάμεις του Άσαντ».

Μάλιστα ο εκπρόσωπος έριξε και μια μπηχτή στον Σύρο Πρόεδρο, είπε ότι θα ευχόταν ο Άσαντ «να έδινε μεγαλύτερη σημασία στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος μέσα στη χώρα του».

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ έχει κατηγορηθεί ότι δεν πολέμησε όσο θα όφειλε το Ισλαμικό Κράτος και ότι σε κάποιες περιπτώσεις ήλθε και σε συμφωνίες με τους τζιχαντιστές.

Η αλήθεια είναι ότι το καθεστώς Άσαντ έδειχνε ανήμπορο να προτάξει οποιαδήποτε αντίσταση στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο όποτε εξαπέλυε επίθεση κατά των κυβερνητικών κέρδιζε και μια νίκη.

Σήμερα η Δαμασκός θα βρισκόταν στα χέρια των τζιχαντιστών εάν δεν επενέβαιναν πρωτίστως οι Ρώσοι και δευτερευόντως οι Ιρανοί να πολεμήσουν στον πλευρό της συριακής κυβέρνησης.

Βεβαίως μεγάλο μερίδιο στη συντριβή του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία έχει και ο Διεθνής Συνασπισμός, ο οποίος υποστηρίζοντας το πεζικό των Κούρδων απελευθέρωσε όλα τα εδάφη ανατολικά του Ευφράτη από το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Τουρκία κατηγορεί Ισραήλ και Ελλάδα για πιέσεις στις ΗΠΑ με στόχο τον αποκλεισμό της από τα F-35

Ο Νετανιάχου υπόσχεται επίσκεψη στη Νέα Υόρκη παρά τις απειλές Μαμντάνι για σύλληψη

Η Νέα Νότια Ουαλία απαγορεύει το σύνθημα «Παγκοσμιοποίηση της Ιντιφάντα»

Ο Ζελένσκι αφού πήρε 90 δισ. από την Ε.Ε. την απαξιώνει: «Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία»

Οι Τούρκοι με ψέματα προσπαθούν να «ξορκίσουν» την κουρδική αυτονομία στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr