Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φονικές καταιγίδες στην Ακτή Ελεφαντοστού – 18 νεκροί

Φονικές καταιγίδες στην Ακτή Ελεφαντοστού – 18 νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακτή Ελεφαντοστού, Καιρός, Καταιγίδες,

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Αμπιτζάν, την εμπορική πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού, λόγω της καταρρακτώδους βροχής που έπληξε την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς την Τρίτη, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ένας ορμητικός χείμαρρος λάσπης και νερού κατέκλυσε την πόλη των 5 εκατομμυρίων κατοίκων τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, παρασύροντας αυτοκίνητα, καταστρέφοντας σπίτια και αφήνοντας εκατοντάδες ανθρώπους αποκομμένους.

«Αγνοούμε τον ακριβή αριθμό των τραυματιών” αλλά 115 άνθρωποι σώθηκαν από πυροσβέστες, και στρατιώτες, με τη βοήθεια πολιτών, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Σιντικί Ντιακιτέν, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του διυπουργικού οργάνου διαχείρισης κρίσεων.

Η βροχή έπεφτε καταρρακτωδώς επί επτά ώρες στην πόλη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές συνοικίες ενώ στο Ατεκουμπέ πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της καθίζησης του εδάφους.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που πήγαν σε μια άλλη συνοικία, τη Σιτέ Αλαμπρά, είπαν ότι είδαν τοίχους να έχουν καταρρεύσει, πόρτες να έχουν διαλυθεί, ξεριζωμένους φοίνικες, αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα σε δρόμους καλυμμένους από λάσπη και φερτά υλικά. Μεταξύ αυτών ήταν και ένα 4×4 βάρους άνω των δύο τόνων.

Κοιμόμουν στον πάνω όροφο, με ξύπνησε ο φίλος μου λέγοντάς μου ότι πλημμυρίσαμε. Κοίταξα από το παράθυρο, είδα να περνούν αυτοκίνητα, έπιπλα που τα παρέσυρε το νερό. Μετά τα νερά άρχισαν να ανεβαίνουν τη σκάλα, φοβηθήκαμε αλλά ευτυχώς η βροχή έκοψε», αφηγήθηκε ένας γυμναστής, ο Ισμαήλ Ουλατά.

Στο ισόγειο του κτιρίου, όλα τα μηχανήματα του γυμναστηρίου του καταστράφηκαν. Το ίδιο και το γειτονικό κομμωτήριο που έχει πνιγεί στη λάσπη.

«Χάσαμε τα πάντα», θρηνούσε η ιδιοκτήτρια μιας πιτσαρίας. «Όταν φτάσαμε το πρωί, όλα τα ψυγεία είχαν πέσει, όλα τα προϊόντα χάλασαν», είπε.

Πολλοί κάτοικοι είπαν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας το ύψος του νερού έφτασε τα δύο μέτρα.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου», είπε ένας κάτοικος που είδε το αυτοκίνητό του να παρασύρεται σε απόσταση 600 μέτρων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση την Κυριακή 17/3 το απόγευμα

Ποιος ο καιρός μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Σάκης Αρναούτογλου: Που θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη με κακοκαιρία

Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια – Που θα «χτυπήσει» – Πόσο θα διαρκέσει

Καιρός: Ο χειμώνας 2023-2024 είναι θερμότερος όλων των εποχών στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr