ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Εκλογές, Μετανάστες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζεμ Εζντεμίρ, Τουρκία, Τούρκοι,


















































Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις για το ουκρανικό θαλάσσιο drone στη Λευκάδα - Το παρασκήνιο και οι διπλωματικές προεκτάσεις
Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου
Ο Νίκος Δένδιας είδε τα drone των Πορτογάλων και ενημερώθηκε για το Embraer KC-390
Κομισιόν σε Φαραντούρη: «Φρένο» στην τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας χωρίς καλή γειτονία
Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα οι τράπεζες: Προαναγγελία νέου κόμματος και μετωπική με την κυβέρνηση 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Υπέρ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ψήφισε το 65,8% του 1,4 εκατομμυρίου των πολιτών τουρκικής καταγωγής στη Γερμανία, που διαθέτει δικαίωμα ψήφου, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της καταμέτρησης του 77,5% των ψήφων.
Τον αντίπαλο του Ερντογάν, Μουχαρέμ Ιντζέ, υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), ψήφισε μόλις το 21,5%.
Η νίκη του Ερντογάν προκάλεσε ενθουσιασμό σε πολλούς Τούρκους της Γερμανίας, οι οποίοι γιόρτασαν με συγκεντρώσεις και αυτοκινητοπομπές.
Πολλοί κρατούσαν πλακάτ με φωτογραφίες του Τούρκου προέδρου, φωνάζοντας «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αρχηγός μας».
Το γεγονός προκάλεσε την έντονη κριτική του πρώην αρχηγού των Πρασίνων, του Κιρκάσιου με καταγωγή από την Τουρκία, Τζεμ Έζντεμιρ, ο οποίος δήλωσε:
«Οι εορτάζοντες Γερμανοτούρκοι υποστηρικτές του Ερντογάν δεν γιορτάζουν μόνο τον αυτοκράτορά τους, αλλά εκφράζουν και την απόρριψη της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Αυτό πρέπει να μας απασχολήσει όλους».
Παράλληλα, ο Έζντεμιρ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την είσοδο στην τουρκική Βουλή του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), σημειώνοντας ότι αν η προεκλογική περίοδος ήταν λίγο πιο δίκαιη, ο Ερντογάν θα αναγκαζόταν να εγκαταλείψει την εξουσία.
Από την πλευρά του κόμματος της Αριστεράς, η αντιπρόεδρος της Κ.Ο. Σεβίμ Νταγκντελέν επέκρινε την διαδικασία των εκλογών στην Τουρκία, κρίνοντας ότι δεν ήταν «ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες».
«Με δολοπλοκίες πολύ πριν από τις εκλογές ο Ερντογάν πέτυχε τον στόχο του, ένα απολυταρχικό προεδρικό σύστημα. Πρέπει να φοβόμαστε ότι ο Ερντογάν θα προχωρήσει σε νέα κλιμάκωση», πρόσθεσε.























































