Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βομβιστική επίθεση-σοκ στην Τυνησία – Νεκροί έξι άνδρες της Εθνοφρουράς

Βομβιστική επίθεση-σοκ στην Τυνησία – Νεκροί έξι άνδρες της Εθνοφρουράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έξι στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης σκοτώθηκαν την Κυριακή στη βορειοδυτική Τυνησία, όταν το αυτοκίνητό τους επλήγη από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, στον τομέα Άιν Σουλτάν, της επαρχίας Τζεντούμπα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση στη χώρα τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια.

Η επίθεση διαπράχθηκε ενώ η Τυνησία, που κλονίζεται από βαθιά πολιτική κρίση, ήλπιζε φέτος να έχει μια εξαιρετική τουριστική σεζόν, χάρη στη βελτίωση της κατάστασης ως προς την ασφάλεια, που συνέβαλε να επανακάμψουν στη χώρα πολλά μεγάλα τουριστικά γραφεία.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου έκανε λόγο περί «τρομοκρατικής» ενέργειας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μετά την έκρηξη, οι δράστες της επίθεσης «άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας» και διευκρίνισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη «επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των τρομοκρατών» με τη συμμετοχή του στρατού.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, που διαπράχθηκε σε μια ορεινή παραμεθόρια περιοχή όπου δρουν δύο τζιχαντιστικές οργανώσεις, η φάλαγγα Όκμπα Ιμπν Ναφάα, που αποτελεί βραχίονα της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (ΑΚΙΜ), καθώς και η Τζουντ Αλ Χιλάφα, που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος.

«Έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι ο πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας θα είναι μακρύς», δήλωσε στον τόπο της επίθεσης ο μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών Γάζι Τζερίμπι.

«Θα φθάσουμε ως τα κρησφύγετα (σ.σ. των τζιχαντιστών) και θα πάρουμε εκδίκηση εν ονόματι του τυνησιακού λαού», πρόσθεσε.

Οι αρχές αποφάσισαν μετά την επίθεση να αναβληθούν όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονταν για χθες Κυριακή στη χώρα.

Η επίθεση ενδέχεται να επιτείνει τη συνεχιζόμενη πολιτική κρίση στην Τυνησία, όπου ο πρωθυπουργός Γιούσεφ Σάχεντ, ο οποίος πρόσφατα απέπεμψε τον υπουργό Εσωτερικών του, είναι αντιμέτωπος με ολοένα εντονότερη αμφισβήτηση από το εσωτερικό της δικής του παράταξης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Ισραηλινό σφυροκόπημα στη Γάζα εν αναμονή της επίθεσης του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr